Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Grad obećao uređenje središnjega trga na Belafuži

Autor: Z L

30.03.2009. 22:00
Grad obećao uređenje središnjega trga na Belafuži

Foto: Vedran SITNICA



Društvo već nekoliko godina potiče taj zahvat čime bi, napokon, Belafuža u svom središtu dobila kultiviran prostor za okupljanje i odmor svojih žitelja i svih drugih građana


Na redovitoj godišnjoj skupštini Društva prijatelja Belafuže podneseni su izvješće o radu i financijsko izvješće u prošloj godini. Skupštinari su informirani o tomu da je plan i program rada za 2008. potpuno ostvaren, odnosno da su se sve planirane aktivnosti dogodile u predviđenim terminima i u predviđenom obliku. Društvo je, na primjer, održalo izbornu skupštinu, organiziralo tradicionalno okupljanje belafuških vinogradara i natjecanje vinara, sudjelovalo na prigodnoj bokanjačkoj manifestaciji ‘Pozdrav ljetu’, te organiziralo predavanje o maslinarstvu. Nadzorni je odbor, pak, izvijestio da je novčano poslovanje bilo uredno, u skladu s odlukama skupštine, izvršnoga odbora i zakonskim propisima.
Skupštinare je posebno zanimalo kakva je situacija s uređenjem maloga trga u neposrednoj blizini križanja Puta Nina i Puta Petrića. Prema najnovijim informacijama iz Gradske uprave prikupljena je dokumentacija i uskoro bi trebao biti raspisan natječaj za izvođača radova. Društvo već nekoliko godina potiče taj zahvat čime bi, napokon, Belafuža u svom središtu dobila kultiviran prostor za okupljanje i odmor svojih žitelja i svih drugih građana.
Usvojen je u plan i program za 2009. godinu u kojemu je mnoštvo sadržaja, između ostalih i osmo okupljanje vinogradara i natjecanje vinara koje će biti održano u svibnju.