Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tri prva mjesta zadarskih skakača

Autor: Čedo Fabulić

30.03.2009. 22:00
Tri prva mjesta zadarskih skakača


Nakon gotovo cijelog desetljeća KSV Dupin iz Splita bio je domaćin jednom službenom natjecanju u skokovima u vodu. Miting je održan na bazenu u Poljudu koji je ovom prigodom samo na skakaonici bio natkriven balonom. Inače, nastupilo je ukupno dvadesetak skakača iz šest klubova, zadarskih KSV Zadar i KSV Arno te Trešnjevka, Orka, Dive i Medveščak, a skakalo se s daske 1 m u tri kategorije, seniori, juniori i kadeti. Pod vodstvom trenera Marka Sutlovića za Zadar su nastupila četiri skakača koji su osvojili dva prva mjesta. U konkurenciji seniora Šime Perić je osvojio prvo mjesto sa 288 bodova. Kadetkinja Marcela Marić također je osvojila prvo mjesto sa 157 bodova, Maro Marić (71 bod) i Hana Kovačević (75 bodova) osvojili su četvrta mjesta.
Šime Perić i Marcela Marić zadržali su prvo mjesto u ukupnom poretku s maksimalnim učinkom. U poretku kadeta Maro Marić zadržao je drugo mjesto na ljestvici, a Hana Kovačević na trećem je mjestu u kategoriji kadetkinja.
Pod vodstvom trenera Arna Longina šesteročlana ekspedicija skakača KSV Arno osvojila je jedno prvo, dva druga i jedno treće mjesto. Povratnica iz Kanade Nikolina Tokić dominirala je u konkurenciji seniorki osvojivši prvo mjesto sa 196 bodova. Dva druga mjesta osvojili su junior Josip Karuc (130) i kadet Ivan Karuc (120), dok je također kadet Enco Pavičić osvojio treće mjesto. Dva četvrta mjesta pripala su juniorki Anki Kovačević i kadetu Luki Krističeviću.
 Sljedeći vikend skakače oba zadarska kluba očekuje iznimno jak međunarodni Uskrsni miting u Zagrebu za juniore i kadete.
– U prvom kolu lige nismo nastupili, međutim već hvatamo priključak. Na miting u Zagreb idemo u punom sastavu s čak petnaest skakača – ističe Longin.