Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vandali odgodili otvaranje vrtića

Autor: Teuta Babajko Jamičić

30.03.2009. 22:00
Vandali odgodili otvaranje vrtića

Foto: Zvonko KUCELIN



Antitraumatska podloga ispod višenamjenskih i kombiniranih igračaka u dvorištu Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” zapaljena je tijekom noći, zbog čega objekt jučer nije bio spreman za tehnički pregled


Za jučer najavljeni tehnički pregled obnovljenog i rekonstruiranog Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, područnog objekta odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, odgođen je za petak 3. travnja. Razlog odgađanja tehničkog pregleda je uništenje specijalne antitraumatske podloge ispod višenamjenskih i kombiniranih igračaka u dvorištu vrtića, koja amortizira eventualni pad ili ozljedu djeteta.
Kako nam je pojasnila Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru, antitraumatska podloga ispod višenamjenskih i kombiniranih igračaka u dvorištu Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” zapaljena je tijekom noći, zbog čega tek obnovljeni i rekonstruirani objekt jučer nije bio spreman za tehnički pregled.
– Zbog uništenja podloge ispod igračaka u dvorištu Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, koja je zapaljena tijekom noći, tehnički pregled objekta odgođen je za petak. Do tada bi se oštećena podloga trebala zamijeniti novom, koja je već naručena, kaže Ivana Dadić.
Podsjetimo, obnovom i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” udvostručili su se njegovi kapaciteti, odnosno vrtić je s dosadašnja tri proširen na sedam dnevnih boravaka. Kako Dječji vrtić “Grigor Vitez” u okviru dosadašnjih kapaciteta do sada nije mogao primati mališane jasličke dobi, od četiri nova boravka čak tri će biti namijenjena upravo za djecu od jedne do tri godine starosti.
Radove vrijedne 9 milijuna kuna izvodila je građevinska tvrtka “Ploter”. Kako su obnovu i rekonstrukciju Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” pratili loši vremenski uvjeti, prije svega obilne kiše, radovi su u više navrata prolonigrani. Sada, kada su građevinski radovi konačno privedeni kraju, tehnički pregled je odgođen zbog uništenja podloge u dvorištu vrtića, koju su nepoznati divljaci zapalili pod okriljem noći. Novi tehnički pregled je najavljen za petak 3. travnja, do kada bi oštećena pologa trebala biti zamijenjena novom.