Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fantela i Marenić drugi

Autor: Zrinka Grancarić

30.03.2010. 22:00
Fantela i Marenić drugi


Trofej princeze Sofije i dalje je u znaku laganog vjetra, ali i u znaku hrvatskih jedriličara. Iz Palme stižu vijesti o fantastičnim rezultatima. Tako su u muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić jedno mjesto bolji nego prvog dana. Sjajni su drugi, sa samo dva boda više od prvoplasiranih Grka Kambouridis/Orologas. Muški 470 odjedrio je drugog dana tri plova. Šime i Igor krenuli su s drugim mjestom u prvom plovu dana, u drugom su bili deveti, a dan su začinili s pobjedom prije povratka s mora.
Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470 također i dalje vrlo lijepo stoje. U odnosu na prethodni dan izgubile su jedno mjesto, nakon četiri jedrenja su 15. S obzirom da je njihov plan ove godine ustaliti se na regatama Svjetskog kupa oko 15. mjesta djevojke su očito na dobrom putu. Na prvom mjestu su Brazilke Oliveira/Barbachan.
Dobar nastup imali su Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u. S 45. napredovali su na 29. mjesto poretka. 49eri su nadoknadili cijeli zaostatak, bili su dosta dugo na moru, zadnje posade su se s mora vratile iza 19 sati nakon što su odjedrili četiri jedrenja. U tri plova Kostov/Cupać bili su u samom vrhu flote – 6., 7. i 3., a u zadnjem su ušli 14. u cilj. Na prosvjedu su diskvalificirani u drugom prekjučerašnjem plovu, pa su izgubili taj sedmi ulaz, međutim raduje značajno bolje jedrenje. Prvi su Britanci Draper/Greenhalgh.
Napredovao je i daskaš Mihovil Fantela koji je stigao na obećavajuće 46. mjesto u RS:X.