Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Imenovani zamjenici pročelnika

Autor: Vanja Mirčeta

30.03.2010. 22:00
Imenovani zamjenici pročelnika


Diplomirana knjižničarka Dorotea Kamber-Kontić imenovana je za pomoćnicu pročelnika UO za odgoj i školstvo Jose Nekića, dok je diplomirani inženjer elektrotehnike Žan Skoblar postao pomoćnik pročelnika UO za gospodarstvo Alana Kocipera


Nakon zakonski provedenog natječaja za imenovanje pomoćnika pročelnika u Upravnim odjelima za odgoj i školstvo te kulturu, istekom žalbenog roka gradska uprava dobila je dva nova zaposlenika. Naime, diplomirana knjižničarka Dorotea Kamber-Kontić imenovana je za pomoćnicu pročelnika UO za odgoj i školstvo Jose Nekića, dok je diplomirani inženjer elektrotehnike Žan Skoblar postao pomoćnik pročelnika UO za gospodarstvo Alana Kocipera.
Dok je Kamber-Kontić bila član razvojnog tima Gradske knjižnice, koja je u gradsku upravu došla s mjesta voditeljice područne knjižnice u Arbanasima, Skoblar se bavio telekomunikacijama u specijaliziranim tvrtkama.
Potreba za ova dva novostvorena radna mjesta ukazala se ustrojem dva nova Upravna odjela prije nešto manje od godinu dana. Nakon raspisanog natječaja te istekom žalbenog roka na izbor navedenih pomoćnika, za Gradsku upravu završen je postupak odabira zaposlenika na ova dva radna mjesta.
– U Upravnom odjelu za odgoj i školstvo za pomoćnicu pročelnika imenovana je Dorotea Kamber-Kontić, dok će u Upravnom odjelu za gospodarstvo pomoćnik pročelnika biti Žan Skoblar. Svaki odjel ima pomoćnika pročelnika, no kako su ovi odjeli novoformirani, ukazala se potreba i za novim pomoćnicima pročelnika. Naime, gospodarstvo je prije bilo u sklopu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarstvo, koji se razdvojio na dva odjela. Postojao je pomoćnik pročelnika tog odjela, no on je ostao u komunalnom odjelu. Jednako tako prije je postojao Upravni odjel za školstvo i kulturu te je sada i on razdvojen na dva odjela. Stoga, kako je i Upravni odjel za odgoj i školstvo ostao bez pomoćnika raspisao se natječaj za pomoćnike pročelnika u tim novim odjelima. Nakon zakonski provedenog natječaja, testiranja i svega u skladu sa zakonom, istekao je i žalbeni rok na tu odluku te bi sada ovo dvoje novoizabranih pomoćnika trebali početi s radom u travnju, kazala je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru.