Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sportaš na pripremama

Autor: Edi Prodan

30.03.2010. 22:00
Sportaš na pripremama


Peugeotov 207 sa 120 KS može i vrlo brzo mada se zapravo nalazi na razmeđi “civila” i “sportaša”
Prava se snaga najbolje očituje u kriznim vremenima. A dobri rezultati Peugeota na hrvatskom tržištu, govorimo o postotnim udjelima jer konkretne su brojke nešto sasvim drugo, ističu upravo to – marka sa simbolom lava je jedna od omiljenijih u Hrvatskoj. S razlogom, jer joj je lepeza modela impozantna, a kad se do kraja usredotočimo na primjerke koji su posebno traženi, 207 je na samom vrhu. Dovoljno velik, a opet i dovoljno spretan za gradske gužve, taj je Peugeotov automobil upravo ona idealna meta za gotovo sve strukture društva. Štoviše, mnogo je pametnije odabrati takav, manji automobil pa si dati oduška u njegovom opremanju no uzeti veličinu s premalo snage. Testirani primjerak 207-ice imao je pak odlični, 120 KS snažni benzinac, cjelokupnu opremu, pa čak i stakleni otvor na krovu tako da se uistinu moglo govoriti o sveobuhvatnom, čak i raskošnom automobilu.
Najvažnija njegova karakteristika jest nepobitno motor. Snaga je to koja u 1,2 tone teškom automobilu dovodi do onih situacija koje kazuju kako se o njemu već može govoriti u relacijama – sportskog automobila. Izrazito je startan, a kad god u rukama imate neki automobil što ubrzanje od 0 do 100 km/h spušta ispod 10 sekunda slobodno se može govoriti sportskom terminologijom. Ktome, 207 odlično podnosi snagu pa i više brzine. Ne javljaju se ma kakve popratne zvukovne ili vibracijske manifestacije tako da možemo slobodno govoriti o velikom zadovoljstvu brze vožnje malim automobilom. S druge strane, jasno nam je i to kako upravo u tom segmentu postoji značajna tradicija, pa i veliki interes mlađe populacije za automobilima što snagom od testirane 207-ice znaju biti jači i po pedeset posto. Uostalom, sličnih, snažnijih primjeraka ima i sama 207-ica pa je jasno kako se ovaj automobil, sa 120 KS, može smatrati vrlo rastrčanim, na momente i sportskim automobilom, no potpuna bi istina bila da je zapravo riječ o automobilu koji se nalazi na samoj gornjoj granici “civilnih” vozila. Tek iznad počinju “sportaši”, dok je u ovom je slučaju ipak riječ o svojevrsnom “sportašu u pripremnoj fazi”.
Govorimo li o kvaliteti podvozja, ogibljenja, dakle samoj ugodi vožnje, opet možemo biti zadovoljni. Sve je dobro postavljeno pa automobil može i jako brzo, a da pritom ne dolazi do zanašanja ili izvijanja.
Potrošnja koju je iskazivao tijekom testiranja može se dvojako tretirati. Ako se na umu ima štednju, pa se tako i vozi, skor ne mora biti loš, odnosno može biti prosječno niži od 7 litara. Ali, ako se na opće zadovoljstvo želi iskoristiti sve potencijale koje motor nudi, prosjek će se značajno primaknuti 10 litara, što je već vrlo nezgodna psihološko-materijalna granica.
Cijena Peugeota 207 VTi značajnije prelazi 100 tisuća kuna, što baš i nije malo za jedan, bazno govoreći, manji automobil. No kada se evidentiraju otvor na krovu, automatska klima, veći aluminijski naplaci pa i dobro ozvučenje i metalik boja, niže i ne može. Još samo da je unutrašnjost malo svježija, da njome ne dominira tamna, nešto tvrđa plastika, zadovoljstvo bi bio maksimalno.
Ne razbacujte se centimetrima, “razbacujte se konjima”, poruka je ove 207-ice s kojom se mi itekako slažemo.


 TEHNIČKE KARAKTERISTIKE


Zapremina: 1598 ccm Snaga: 120 KS pri 6000 o/m Okretni moment: 160/4250 o/m Dimenzije (d/š/v): 4.045/1.750/1.472 mm Međuosovinski razmak: 2540 mm Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 9,5 s Maksimalna brzina: 200 km/h Potrošnja (o/g/p): 5,6/8,9/6,8 l Emisija CO2: 139 g/km Prtljažnik: 270 l Težina: 1278 kg Gume: 195/55 R17




+ dinamika, vozne osobine
– materijali unutrašnjosti