Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sve aktivniji ‘Likra’ i ‘Ob-ra-z’

Autor: Goran Bujić

30.03.2010. 22:00
Sve aktivniji ‘Likra’ i ‘Ob-ra-z’


U organizaciji župa Diklo i Kožino i tamošnjeg župnika don Mladena Kačana, te na inicijativu umjetnika (i voditelja), bračnog para Karoline i Zvonka Čuline iz Pridrage, pokrenut je novi likovno-književni projekt (pod nazivom “DIKA”), odnosno radionica za djecu ali i za odrasle, koja će poticati razne umjetničke talente u likovnosti kao i talente pisane riječi na nove kreacije i izazove. Ovaj bračni par umjetnika s iskustvom takvih radionica u Dortmundu i Hammu (Njemačka), osnovali su i već više od tri godine vode iste takve radionice u Pridragi („LIKRU”), te su imali jedan takav projekt i u Obrovcu (pod nazivom „OB-RA-Z”).
Kao i prethodni, i ovaj se projekt nakon nekoliko mjeseci i kreativnih susreta (subotom, dva školska sata), završava jednom zajedničkom prezentacijom tj. izložbom radova nastalih tokom dotadašnjih susreta.
Već prvi put, na prvim satovima koji se održavaju u dvije grupe (mlađi i stariji uzrasti) u OŠ Kožino, gdje će najvjerojatnije biti i završna izložba, bio je vrlo velik odaziv zainteresiranih. Njih četrdesetak… Pri tom je napravljen zajednički foto koji će svjedočiti o novom hvalevrijednom susretu i projektu u ovom ili još jednom očito talentima plodnom prostoru.
Radionica je otvorenog tipa, dosta kreativno-umjetnički fleksibilna kako bi se sudionici osjećali što opuštenije i kreativno se što više i bolje realizirali. Iako, konačna svrha je pored kreativnosti, isto tako kvalitetno ispuniti vrijeme kroz ovakve susrete i druženja u slobodno vrijeme.
Ne sumnjamo da će i ovaj projekt, kao i prethodni (u drugim prostorima) u potpunosti uspjeti, ovaj put na dobrobit i zadovoljstvo djece i odraslih ovih aktivnih župa. S obzirom na već prvi susret i ovako velik interes i odaziv, oni to zasigurno svi zajedno i zaslužuju.