Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Teško je uvijek ulaziti s klupe

Autor: Šime Ćurko

30.03.2010. 22:00
Teško je uvijek ulaziti s klupe

Foto: Vedran SITNICA



Kad bih dvije-tri utakmice odigrao svih 90 minuta bilo bi to odlično. Za stabilnost moje forme to bi puno značilo – kaže Ćurjurić
Njegovi golovi vrijede gotovo dvostruko. Otprilike kao gol u gostima u dvobojima kad dvije momčadi igraju dvije utakmice nakon kojih ukupno bolja momčad ide dalje. Zabio je Šibeniku za 2:1 u 3. kolu i to u 90. minuti, potom u 7. kolu Croatiji Sesvete na Stanovima, a onda i u 11. kolu Slaven Belupu na Stanovima. Utakmica s Koprivničanima odigrana je 3. listopada 2009. i od tada do subote i dvoboja s Croatijom u Kranjčevićevoj bio je bez postignutog gola. A onda se vratio, zabio iz slobodnog udarca za 1:1 i treba li reći da je nakon njegovog gola Zadar – pobijedio. Jer, odavno se zna, kada Ivan Ćurjurić pogodi, Zadar pobjeđuje.
– Sretan sam i zbog pogotka i zbog naše pobjede. Jedva sam čekao priliku i kad sam je dobio znao sam da je moram iskoristiti. Kad sam u igri uglavnom izvodim sve prekide i tako je bilo protiv Croatije. Gađao sam preko zida i pogodio – ističe Ćurjurić koji unatoč svom odličnom napadačkom učinku nije standardni igrač u prvih jedanaest. Na Stanovima još i dobiva priliku, ali na gostovanjima znatno teže. Dalibor Zebić, trener, kaže da je to zbog toga što Ćurjurić ne može jednako kvalitetno igrati u oba pravca, onom napadačkom i onom obrambenom.
Naprijed – natrag
– Trener ima pravo na svoje mišljenje. Moj je dojam da se trudim igrati i naprijed i natrag. Ipak, ako igram povučenog napadača teško je očekivati da jednako kvalitetno mogu pokrivati obje polovice terena. Nastojim svoj dio posla odraditi u mom prostoru, a iza mene uvijek ima dovoljno igrača koji više paze na obranu nego na napad.
Kada je riječ o realizaciji sezona je za Ćurjurića odlično počela, no kako se jesen približavala kraju češće je bio na klupi negoli u početnoj postavi. Ovo proljeće sličan početak. Ili bolje bi bilo reći, nastavak jesenske prakse.
– Izgubio sam na samopouzdanju dijelom i zbog tako čestih promjena kada je riječ o mom statusu u momčadi. Ne mogu reći da ne igram, praktički sam svaku utakmicu najmanje jedno poluvrijeme na terenu, ali nije se lako prilagoditi situaciji u kojoj ste u stalnoj neizvjesnosti. Nikad ne znam hoću li biti u momčadi ili ne.
Ćurjurića stoga ohrabruje dobra igra protiv Međimurja i Croatije u posljednja dva kola.
– Nadam se da ću ubuduće imati više prilika. Kad bih dvije-tri utakmice odigrao svih 90 minuta bilo bi to odlično. Za stabilnost moje forme to bi puno značilo.
Potvrditi ostanak
A Zadar kao momčad pokazuje stabilnost i igre i rezultata ovog proljeća.
– Nikad nismo imali bolju atmosferu u momčadi. Igramo odlično i naši dobri rezultati nisu nikakva slučajnost. U prva tri kola igrali smo protiv Šibenika, Karlovca i Dinama, a to su momčadi s vrha ljestvice i kad smo se uspjeli izvući bez poraza nakon tih utakmica znali smo da s Međimurjem i Croatijom ne smijemo kiksati.
U subotu u 23. kolu pobjedom protiv Osijeka na Stanovima Zadar ima priliku sasvim se udaljiti od najugroženijih momčadi.
– Kad bismo pobijedili Osijek vjerujem da bismo osigurali ostanak u ligi. Osječani su pobijedili u Puli i s ta tri boda ponovno su se približili vodećim momčadima. Tri boda protiv Osijek za nas bi bila dvostruko važna, udaljili bismo se od začelja i prvi put u posljednje dvije godine učvrstili bismo se u sredini ljestvici. Nadam se da će zadarska publika prepoznati važnost utakmice s Osijekom i da će nas dolaskom na Stanove nagraditi za dobre rezultate koje postižemo ovog proljeća.


 ŠESTI NA PROLJETNOJ LJESTVICI


S devet bodova iz pet proljetnih utakmica Zadar je šesta momčad po učinku u nastavku sezone. Najviše bodova osvojio je Dinamo (13), a jedina utakmica koju “modri” nisu pobijedili bila je upravo protiv Zadra (0:0). Najslabiji učinak (jedan bod) imaju Inter i Varteks.
Redoslijed proljetnog učinka: 1. Dinamo 13, 2. Cibalia 11, 3. Karlovac 11., 4. Hajduk 10, 5. Lokomotiva 10, 6. Zadar 9, 7. Šibenik 7 bodova…




 DANAS NA PAGU


Nakon duže vremena Zadrani će između dva prvenstvena nastupa odigrati trening utakmicu. Tako će danas (16 sati) Zadar odmjeriti snage sa četvrtoligašem Pagom na mjesnom igralištu Julovica. Trenutačno je izvan momčadi i dalje Josip Bilaver, no za subotu (18 sati) i dvoboj protiv Osijeka i on bi trebao biti spreman.