Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U finalu showa Hrvatska traži zvijezdu dvojica Zadrana

Autor: Z L

30.03.2010. 22:00
U finalu showa Hrvatska traži zvijezdu dvojica Zadrana


Nakon mjeseci potrage za talentiranim mladićima i djevojkama koji imaju šanse postati nova hrvatska zvijezda, žiri u sastavu Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox odabrao je Top16 kandidata. U live emisijama ih je trebalo nastupati 15, ali je Tony kao predsjednik žirija, napravio mjesta za još jednu kandidatkinju – Maju Malić. Hoće li dano povjerenje biti opravdano, saznat ćemo u live emisijama.
Jedan od finalista showa Hrvatska traži zvijezdu je i 23-godišnji  Boris Rogoznica iz Zadra. Njegov je cilj, kako sam kaže, postati ono za što je stvoren i biti ono što zaista jest. Boris je umjetnička duša, a glazba je njegov život. Glazbenu karijeru započeo je kao DJ još s 15 godina, a za to vrijeme kaže da mu je bilo najljepše u životu. Gdje god nastupao, bio je glavna “faca”, a i cure su ga obožavale. Svira sveukupno šest instrumenata. Najveći idol mu je Paul McCartney, a jako cijeni i Đorđa Balaševića. U školi je bio povučen jer je, kako sam kaže, bio previše osjećajan i romantičan. No da je dobro biti takav, dokazuje i njegova ljubav, djevojka Anita, zbog koje mu se život preokrenuo naglavačke. Sam priznaje da mu nije jasno kako je uspio završiti fakultet, ali ponosan je vlasnik diplome Ekonomskog fakulteta. O svojoj duhovnosti ne želi pričati jer, kaže, rijetki bi ga razumjeli. Najveći strah mu je da iza sebe ne ostavi nikakav trag. Šarmantni Boris ne bi mogao živjeti bez vjere i nade, a to je svakako ono što mu treba u idućim mjesecima u kojima se bori za pobjedu u showu. Hobiji su mu glazba trčanje i plivanje.
Duje Stanišić ima 22 godine i dolazi iz Zadra. Ovaj raspjevani morski galeb mogao bi zavesti mnoga ženska srca. Iako nema profesionalnog pjevačkog iskustva, kaže da pjeva otkad zna za sebe. Pjevanja se nije mogao odreći ni na poslu, ni u školi, što bi njegove bližnje znalo dovesti u neugodnu situaciju. Nastupa s klapom, a gitaru svira već deset godina. Duje Stanišić trenutno nije stalno zaposlen iako je po struci kuhar, no kuhanje ga, kaže, nikad nije privlačilo. Kao najhrabriju stvar koju je napravio ističe upravo javljanje u show Hrvatska traži zvijezdu, a prijavio se baš zato što show smatra izazovom. Simpatični Duje živi s roditeljima, a ima tri brata od 24, 19 i 14 godina. Uzor mu je Jim Carey u filmu “Man on the Moon”, a on sam nije siguran želi li postati slavan. Ovaj šaljivi horoskopski Strijelac autor je mnogih šala na vlastiti, ali i tuđi račun. Njegovi prijatelji s njim pamte uvijek vesele i raspjevane trenutke, a oni koji ga tek upoznaju kažu da nalikuje na Edu Maajku. O svom modnom stilu brine sam, a kaže kako je najgora odjevna kombinacija koju je nosio bila ona djedovih bokserica i maminih kućnih papuča. Bilo bi zanimljivo vidjeti je na jednom od nastupa uživo. Glazbeni idoli su mu Elvis, Vinko Coce i Vice Vukov, a hobiji nogomet i pjevanje.