Povjesničari važni za narod i državu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru jučer je održao promociju druge generacije prvostupnika. Promocija je održana u Svečanoj dvorani zgrade Sveučilišta, a promotor je bio dr. sc. Ante Bralić, profesor Odjela za povijest. Prema uobičajenoj praksi prije dodjele diploma završenog preddiplomskog studija povijesti promoventima se obratio pročelnik odjela prof. dr. sc. Mithad Kozličić:

- Nadam se da je ovo što danas slavite samo početak. Za razliku od nekadašnjeg studija povijesti koji je trajao četiri godine, današnji je studij podijeljen u dva dijela. Koliko mi je poznato, nakon uspješno završenog prvog dijela - preddiplomskog studija, svi ste se odlučili i za drugi dio - diplomski studij. Netko bi, vidjevši vas danas, mogao pomisliti kako vas nije mnogo, ali ja ću reći - tu vas je onoliko koliko vas treba biti. Pridružit ćete se brojci od oko 1000 ljudi koji su od osnutka ovog studija 1955. godine do danas diplomirali povijest. Bilo bi mi vrlo dragao kada biste shvatili kako je današnji dan za vas iz više razloga osobit. Puno studenata nije izdržalo taj put s puno prepreka čiji završetak slavite.

Potom je profesor Kozličić nabrojao sve povjesničare koji su sudjelovali u radu Odjela za povijest zadarskog sveučilišta, te sve današnje profesore i suradnike.

- Prije dvije godine prema europskim su kriterijima rangirana hrvatska sveučilišta i zadarsko je zauzelo prvo mjesto. Studirali ste na svučilištu koje se profiliralo kao jadransko i mediteransko, a nama je želja da ta komponenta bude u budoćnosti još jače izražena. Ova diploma svjedoči da ste usvojili temeljna znanja za bavljanje poviješću, a na diplomskoj ćete razini steći specijalizirana znanja. Vaša diploma cijeni se po ugledu nas, vaših profesora. Ova vas država i ovaj narod trebaju, završio je Kozličić.

Jednopredmetni preddiplomski studij Povijesti završili su: Ali El Baghdadi, Paula Kaulić, Lucijana Lasić, Antun Nekić, Ivan Peroš, Tomislav Ražnjević, Goran Vidaić, Marko Vulesica i Sanda Žuvela; dok su dvopredmetni preddiplomski studij Povijesti završili Ivan Huljev, Željko Juriša, Krešimir Lendero, Marijana Matijević, Krešimir Mijić, Stjepan Radić i Oliver Timarac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno