Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zaslužili smo nominaciju za Porina

30.03.2011. 22:00
Zaslužili smo nominaciju za Porina


Koliko god “Ajme meni nije mi dobro” iskače iz paštete, bez lažne skromnosti mogu reći da je i bio red da završi tu gdje je sad, kazao je Ivo Petrić, frontmen SMF-a
Oduševljeni smo nominacijom za Hit godine i to ne krijemo, kazao nam je Ivo Petrić, frontmen Sexymotherfuckersa zadarske hop-cup atrakcije koja je s posljednjim albumom “Didonanu” i pjesmom “Ajme meni nije mi dobro” osvojila publiku i kritiku. Za one koji to još ne znaju, Sexymotherfuckersi su Ivo Petrić Degi, vokal i svirač kazua, frule i brodske trube, Marin Mrva, gitarist i back vokal, Marino Antišin, basist, i Obrad Egić Bobo, na bubnjevima. Oni su inovativni bend koji je u tipični dalmatinski baladni rock ubacio fragmente etna, bluesa i otočnog rocka.
Nakon što su snimili prvi demo s petnaest pjesama, principom od ruke-ruci pjesme su stigle do ušiju brojnih Zadrana i dobile na neki način kultni status. Uskoro su ih počeli puštati i na lokalnim radiopostajama i sve se pokrenulo. Potpisali su ugovor s Menartom, snimili album prvijenac, a njihova glazba dobila je izvrsne ocjene od kritike uz neizostavne epitete – izvrsno odsviran, zanimljiv i duhovit te vrlo zarazan. Singl “Ajme meni nije mi dobro” već je prije izlaska njihova prvog albuma našao put do radiopostaja, a zbog zaraznog ritma dugo se zadržao na prvom mjestu brojnih top lista. Više o Porinu i nominaciji kazao nam je frontmen SMF-a Ivo Petrić.
– Koliko god ‘Ajme meni nije mi dobro’ iskače iz paštete, bez lažne skromnosti mogu reći da je i bio red da završi tu gdje je sad. Ispunio nam se san, jer svaki muzičar u Hrvatskoj teži Porinu, a velika je stvar da smo došli do toga u ovako kratkom vremenu, kazao je Petrić.
U kategoriji Hit godine nalazi se šarolika ekipa izvođača, a osim Porinovih glasača, hit će birati i gledatelji HTV-a telefonski. Tako će Sexymotherfuckersima konkurencija biti Jelena Rozga s pjesmom “Bižuterija”, klapa Sv. Florijan i Čedo Martić – “Kako ću joj reć da varin”, Kinoklub – “Za nju”, Gibonni – “Žeđam” te Lea Dekleva feat. Mladen&Saša – “Dogodila se ljubav”.
– Nemam komentara za konkurenciju, ali mogu reći da su Lea Dekleva i Gibonni vrsni u onome što rade, kazao je Petrić i dodao da će ipak biti kako gledatelji odluče te da će Porina odnijeti ako bude sreće.
U posljednje vrijeme SMF sve više sviraju, a dosta vremena provode i radeći na pjesmama koje će biti objavljene na njihovu sljedećem albumu.
– Trenutačno dovršavamo nove pisme i radimo na aranžmanima, a pretpostavljam da ćemo album snimati krajem ove godine. Nove stvari već sviramo na koncertima i mogu reći da ih publika jako dobro prihvaća, kazao je Petrić.
Za kraj nam je rekao i da će u Zadru najvjerojatnije nastupiti u lipnju te da nastup već dogovaraju s Udrugom Šigureca.