Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najznačajnije nagrade Adi Duki i Radi Nekiću

30.03.2012. 22:00
Najznačajnije nagrade Adi Duki i Radi Nekiću


Autorica haljine inspirirane Morskim orguljama, kao i haljinice u suvenirskoj dimenziji Ada Duka osvojila je Grand Prix za suvenir Zadarske županije za 2012. godinu. Natječući se s kompletom ekološki proizvedenih ulja, Dragica i Rade Nekić (PTO Nekić) osvojili su Grand Prix proizvođača županije kao i Grand Prix za suvenir grada Biograda za 2012. godinu.
Nagrade su ponijeli i Vesna Herenda iz Paga za suvenir “Paška čipka na krinolini”, Dušan Jokić iz Obrovca za “Tronožac i preslicu”, Marinko Karamarko iz Kruševa za “Crkvu na stijeni”, obrt “Pharos” Dubravke Visković iz Zadra za suvenirski program pod nazivom “Zadar, touch me if you can”, Jagoda Bašić iz Zadra za “Pera u drvetu”, Venera Delija iz Zadra za mirisne sapune, Eden Grzunov iz Murvice za “Torkul”, Antonija Gospić iz Zadra za nakit inspiriran antičkim staklom, Slavica Čubrić za pletene rukotvorine, Silvijana Dražović za “Kaleidoskope” te Marijela Šarić iz Biograda i Jagoda Bašić.
Nagrade autorima i autoricama najzanimljivijih suvenira dodijeljene su jučer u Muzeju antičkog stakla gdje je u sklopu 2. festivala suvenira Zadarske županije, održanog u organizaciji Udruge inovatora Zadarske županije, bila postavljena i izložba suvenira pristiglih na natječaj na koji se, sa 185 suvenira, prijavilo 37 autora.
Riječ je o natjecanju čiji je inicijator jedan od najnagrađivanijih hrvatskih inovatora Rade Nekić, a održava se uz potporu Zadarske županija, TZ-a Zadarske županije, HGK – Županijske komore Zadar i Obrtničke komore Zadarske županije.