Paški sir - hrvatski gastronomski dragulj

Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Paški sir spreman za osvajanje američkog tržišta

U organizaciji tvrtke "Forever Cheese" i "Paške sirane" u maloprodajnom trgovačkom lancu "Whole Foods" u SAD-u će se u svibnju održati velika nacionalna promocija Paškog sira. Rezultat je to suradnje "Paške sirane" i Michele Buster, vlasnice tvrtke "Forever Cheese" koja je počela u listopadu 2010. godine kada je prvi puta u SAD izvezen Paški sir.

- Promocija Paškog sira održat će se kroz razne degustacije, nagradne igre, a u trgovinama "Whole Foods" bit će izloženi plakati Paga, Dalmacije i općenito Hrvatske kao gastro destinacije. Mislimo da je ovo velika stvar za Pag i Paški sir. Jako smo sretni što imamo priliku raditi s tvrtkom "Forever Cheese" koja je vrlo poznata u Americi po uvozu mediteranskih sireva, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u "Paškoj sirani".

Michele Buster dvanaest godina radi na uvozu sireva iz Europe u SAD. Uglavnom je u SAD uvozila sireve iz Španjolske i Italije. Za Paški sir je doznala slučajno. U New Yorku joj je prijateljica pričala o svojem ljetnom odmoru koji je provela u Hrvatskoj.

- Govorila je kako je Hrvatska iznimno lijepa i odlučila sam posjetiti zemlju o kojoj nisam ništa znala. Obilazila sam razna mjesta, a posebno obalu koja je doista lijepa i došla sam na Pag. Na prijedlog prijatelja, koji dobro poznaje Hrvatsku, probala sam Paški sir. Odmah mi se svidio i odlučila sam pronaći proizvođače. Preko Hrvatske gospodarske komore sam došla u kontakt s predstavnicima "Paške sirane" i tada je počela naša suradnja, rekla je Michele Buster.

Nacionalna promocija Paškog sira u SAD-u pomoći će tvrtki "Forever Cheese" i "Paškoj sirani" u prodaji sira, no promocija ima veliko značenje i za otok Pag. Nacionalne promocije raznih proizvoda u SAD-u su u pravilu dobro posjećene. Prate ih brojni mediji, što je velika promidžba za otok Pag.

- Ova promocija je još jedan dokaz da je Paški sir uistinu hrvatski gastronomski dragulj koji je dobio priznanja ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu, zaključila je Pernar.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno