Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Paški sir – hrvatski gastronomski dragulj

30.03.2012. 22:00
Paški sir – hrvatski gastronomski dragulj


Promocija Paškog sira održat će se kroz razne degustacije, nagradne igre, a u trgovinama “Whole Foods” bit će izloženi plakati Paga, Dalmacije i općenito Hrvatske kao gastro destinacije, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u “Paškoj sirani”


U organizaciji tvrtke “Forever Cheese” i “Paške sirane” u maloprodajnom trgovačkom lancu “Whole Foods” u SAD-u će se u svibnju održati velika nacionalna promocija Paškog sira. Rezultat je to suradnje “Paške sirane” i Michele Buster, vlasnice tvrtke “Forever Cheese” koja je počela u listopadu 2010. godine kada je prvi puta u SAD izvezen Paški sir.
– Promocija Paškog sira održat će se kroz razne degustacije, nagradne igre, a u trgovinama “Whole Foods” bit će izloženi plakati Paga, Dalmacije i općenito Hrvatske kao gastro destinacije. Mislimo da je ovo velika stvar za Pag i Paški sir. Jako smo sretni što imamo priliku raditi s tvrtkom “Forever Cheese” koja je vrlo poznata u Americi po uvozu mediteranskih sireva, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u “Paškoj sirani”.
Michele Buster dvanaest godina radi na uvozu sireva iz Europe u SAD. Uglavnom je u SAD uvozila sireve iz Španjolske i Italije. Za Paški sir je doznala slučajno. U New Yorku joj je prijateljica pričala o svojem ljetnom odmoru koji je provela u Hrvatskoj.
– Govorila je kako je Hrvatska iznimno lijepa i odlučila sam posjetiti zemlju o kojoj nisam ništa znala. Obilazila sam razna mjesta, a posebno obalu koja je doista lijepa i došla sam na Pag. Na prijedlog prijatelja, koji dobro poznaje Hrvatsku, probala sam Paški sir. Odmah mi se svidio i odlučila sam pronaći proizvođače. Preko Hrvatske gospodarske komore sam došla u kontakt s predstavnicima “Paške sirane” i tada je počela naša suradnja, rekla je Michele Buster.
Nacionalna promocija Paškog sira u SAD-u pomoći će tvrtki “Forever Cheese” i “Paškoj sirani” u prodaji sira, no promocija ima veliko značenje i za otok Pag. Nacionalne promocije raznih proizvoda u SAD-u su u pravilu dobro posjećene. Prate ih brojni mediji, što je velika promidžba za otok Pag.
– Ova promocija je još jedan dokaz da je Paški sir uistinu hrvatski gastronomski dragulj koji je dobio priznanja ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu, zaključila je Pernar.