Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Dardi se najbolje može ispraviti kiks protiv Kvarnera

30.03.2012. 22:00
U Dardi se najbolje može ispraviti kiks protiv Kvarnera


I nama i domaćinima gori pod petama te je neupitno da će u 40 minuta biti velika borba na parketu. Bodovi su izuzetno bitni, iako još ima osam kola do kraja – kazao je Perić


U dalekoj Baranji (večeras, 18 h) nastavljaju košarkaši Sonik-Puntamike svoju avanturu u Ligi za ostanak. Poraz od Kvarnera još sigurno peče, no valja sve snage usmjeriti ka novoj utakmici u kojoj će ulog opet biti jako velik kako za Puntamičane tako i za njihove domaćine VROS Dardu.
Podsjetimo se da su gostovanja ove sezone neprelazna prepreka zelenima, od 11 pokušaja svaki put bi završali utakmicu s porazom, a upravo kod Darde su bili najbliže ove sezone bili podvigu izgubivši sa tek pola koša. Može li se nakon dva otvarajuća poraza u ovoj ligi Puntamičani povratiti uspjehom u Baranji treba tek vidjeti, a po riječima sportskog direktora Sonik-Puntamike, Pere Perića, igrači i stručni stožer imaju veliku motivaciju za ispravljanje jedinog pravog kiksa ove sezone koji ih je doveo u velike probleme što se ostanka u ligi tiče.
– Imamo daleko putovanje u Dardu gdje nas čeka teška utakmica. I nama i domaćinima gori pod petama te je neupitno da će u 40 minuta biti velika borba na parketu. Bodovi su izuzetno bitni, iako još ima osam kola do kraja. Nisu presudni, no bilo bi itekako dobro ako bi uspjeli uzeti pobjedu kontra izravnog konkurenta za ispadanje.
Kako do te gostujuće pobjede na koju čekate godinu dana još tamo od 19. travnja kad se slavilo u Sinju u Ligi za prvaka?
– Trebamo pokazati karakter i odigrati bez velikih padova u igri. Igrači su svjesni situacije, nije jednostavna, ali nije još ništa upropašteno. Ima još dosta utakmica do kraja, malo nam raspored ne ide na ruku, jer sljedeću utakmicu igramo u Dubrovniku. Svaki poraz boli pogotovo na svom terenu, ali tako i jedna pobjeda nas može uzdignuti. Moramo ući u dvoboj s Dardom nabrijani, s velikom agresivnošću i borbenošću. Vraća nam se Ramljak to je dobra vijest, a jedine probleme ima Marić nakon sudara s Peharom u srijedu. Nema vremena za plakanje već se trebamo koncentrirano suočiti sa svakom utakmicom koja dolazi i izvući maksimum iz momčadi.
Za svakog protivnika u ligi nema tajni, jer se itekako zna odakle prijete najveće opasnosti. Tako je i sa Dardom.
– Kod njih je jasno tko vuče sve konce na terenu. Pod košem je teški i čvrsti centar Perajica koji je jako težak za čuvati. Imaju tri polivalentna igrača: Milekovića, Budimira i Bičvića koji pokrivaju pozicije od dva do četiri. Na vanjskim pozicijama imaju hendikep neigranja Juge, što će pokriti Mandić, Meznarić i zaštićeni Pandurić koji ima odličnu statistiku. Sve u svemu bit će itekako čupavo, jer su bodovi izuzetno bitni jedni i drugima, a nadamo se da ćemo konačno mi biti ti koji ćemo se osladiti važnim bodovima – zaključio je Perić.