Ivo Fabijanić: Nadam se da je ovo posljednji put da Pag ima povjerenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vesna KARAVANIĆ

Prigodnim programom u Gradskoj vijećnici svečano je obilježen Dan Grada Paga. Program obilježavanja počeo je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Pagu u spomen svih onih koji su dali doprinos u izgrađivanju bolje budućnosti, a Članovi Gradske glazbe Pag su na Trgu Petra Krešimira IV odsvirali budnicu u čast rođendana svog grada. Nakon toga je u Crkvi Uznesenja Marijina održana svečana misa.

Ivo Fabijanić, povjerenik Vlade RH je pozdravio sve goste i naglasio:

- Nadam se da je ovo posljednji put da Pag ima povjerenika. Vjerujem da su i političari naučili nešto iz ovoga te da ćemo dati šansu našem gradu za uzlet. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u ovom periodu tzv. činovničkog obnašanja dužnosti.

Riječ je preuzeo gradonačelnik Paga Željko Maržić.

- Ovo je prvi put u povijesti da povjerenik otvara svečanu sjednicu i zahvaljujem mu na svemu što je u ovom vremenu učinio. Izbori su prošli i nećemo se vraćati na njih već ćemo postupiti po našem sloganu 'Dovršimo započeto zajedno'. Pag nije izuzet iz teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi cijela Hrvatska. U protekloj godini sanirali smo proračun i proračunski manjak sveli na nulu, čime smo otvorili prostor za investicije. Započeli smo neke projekte, od infrastrukturnih do kulturnih. Projekt novog dječjeg vrtića je pred realizacijom, kao i izgradnja deponija, otpada koji će bit za cijeli otok. Tu su i infrastrukturni projekti vodovoda južnog dijela otoka i vodocrpilišta Vrčići te završetak kanalizacijskog sustava za Grad Pag. To su projekti koji su započeli prije više godina, ali su sada u završnoj fazi. Radostan sam da je projekt izgradnje nove srednje škole u Pagu završen i pripremljen za kandidiranje pri nadležnom ministarstvu. Važnost nove srednje škole je izuzetna jer sve više mladih odlazi, ali gimnazija, ugostiteljsko usmjerenje i škola paške čipke su garancija da će ostajati. Paralaelno s ovim projektom ići će se u rekonstrukciju naše osnovne škole kada se srednja škola iseli u nove prostore, čime će se omogućiti jednosmjenski rad. Također, pokrenuli smo uknjižbu slovenskog odmarališa Šiška u korist grada, čime se stvrorio preduvjet za mnoge ideje, možda staračkog doma o kojem se prije razmišljalo. Što se tiče radnih mjesta, znam da gradska uprava mora stvarati preduvjete za otvaranje radnih mjesta. Gradska uprava je otvorena za suradnju, kritike i prijedloge.

Maržić je naglasio kako je u izradi Program ukupnog razvoja Grada Paga i Strategija razvoja otoka Paga koji su preduvjeti za daljnji razvoj.

Povodom rođendana Paga pristigli su i gosti Branko Hrg, gradonačelnik grada Križevaca, grada prijatelja Paga, načelnik Općine Kolan Josip Zubović, nekadašnji župnik u Pagu don Srećko Frka Petešić, predstavnici Grada Novalje te predstavnici vjerskog, kulturnog, političkog i gospodarskog života.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno