Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Daruvarac priveden pritvorskom nadzorniku, ali i podnio kaznene prijave protiv 24-godišnjeg F. G.

31.03.2019. 13:33
Daruvarac priveden pritvorskom nadzorniku, ali i podnio kaznene prijave protiv 24-godišnjeg F. G.


Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim Darkom Kovačevićem Daruvarcem, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 24-godišnjeg F. G. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja Kovačević je danas nešto prije 15 sati uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.
Prema riječima Ivane Grbin, glasnogovornice PU zadarske, 32 godišnjak je uz prisustvo svojeg odvjetnika podnio kaznene prijave zbog kaznenih djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, prijetnje i lažnog prijavljivanja kaznenog djela, a u kojima navodi 24 – godišnjeg F. G..
– Policijski službenici i dalje provode kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događanjima. Što se tiče 24-godišnjaka provodi se kriminalističko istarživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice vezane uz navedeni događaj, kazala je Grbin.
Da li će i 24-godišnjak nakon svega biti priveden u prostorije PU zadarske glasnogovornica u trenutku davanje izjave za medije nije još mogla potvrditi niti opovrgnuti.
Podsjetimo, jučer 30. ožujka oko 18 sati u Zadru na predjelu Borika, na terasi caffe bara Yachting došlo je do verbalnog sukoba i naguravanja u kojem su sudjelovale dvije muške osobe u dobi od 24 i 32 godine, nakon čega je 24-godišnjak pristupio u službene prostorije Prve policijske postaje Zadar gdje je podnio prijedlog za kazneni progon zbog osnova sumnje da mu je tom prilikom 32-godišnjak uputio prijetnje koje su kod njega izazvale strah, a kao motiv se navode objave koje je 24-godišnjak iznosio na društvenim mrežama vezano uz ranije događaje u kojima je sudjelovao 32-godišnjak.
Po zaprimljenoj prijavi, ubrzo je uhićen 32-godišnjak te doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je u prisutnosti svog odvjetnika u zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „prijetnja“, „lažno prijavljivanje kaznenog djela“ i „teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka.
Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem kriminalističkog istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz navedeni događaj.
Darko Kovačević Daruvarac, trebao bi danas tijekom dana biti priveden na ispitivanje pred županijskog državnog odvjetnika, a potom i suca istrage Županijskog suda u Zadru radi određivanja istražnog zatvora.
Neslužbeno doznajemo kako su se Darko Kovačević Daruvarac (32) i 24 – godišnji F. G. intenzivno družili te ga je 24-godišnjak u početku i podržavao, no čini se kako je prijateljstvo u međuvremenu puklo te je potonji dosta vremena potrošio na objave na društvenim mrežama, što je na kraju ekskaliralo jučerašnjim sukobom.