Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

DRUGA HNL Zadar Hrvoju poklonio pobjedu

31.03.2019. 11:55
DRUGA HNL Zadar  Hrvoju  poklonio  pobjedu


Bilo je jučer svečano i tužno na Stanovima. A tako je uvijek kada se približi tužna obljetnica stradavanja našeg Hrvoja Ćustića. Zadar mu je  jučer čast i štovanje iskazao i pobjedom nad Lučkim u utakmici 18. kola  Druge HNL. Momčad Mislava Karoglana slavila je 2:1 iako je po prilikama pobjeda Zadra trebala biti i izraženija. Momčad sa Stanova povela je  pogotkom mladog Lovre Kneževića koji je u simboličnoj 24. minuti  načeo mrežu Lučkog. Međutim, gosti se vraćaju pogotkom Kaltaka u 54.  Zadar je nakon toga krenuo kao brzi vlak, nizale su se prigode pred vratima Lučkog da bi Vlatko Blažević zabio za velika tri boda momčadi sa  Stanova. Vrlo važna je to pobjeda Zadra s obzirom da im sada slijede tri  neugodna gostovanja na kojima će sada ipak moći igrati nešto rasterećenije. Međutim, vratimo se mi ipak jučerašnjim događanjima na travnjaku Stanova.


Simbolikom za vodstvo
U 8. minuti prva prilika za Zadrane. Knežević je na 15 metara spustio  loptu za Župana koji je iz voleja pokušao iznenaditi gostujućeg vratara.  Nažalost, lopta je fijuknula iznad gola gostiju. Igrala se 11. minuta kada  je domaća momčad ponovno priprijetila. Pranić je ubacio s lijeve strane,  na drugoj vratnici Knežević odigrao povratno za Jurića koji nije dobro  zahvatio loptu  i  ova prigoda odlazi u nepovrat. U 15. mnuti bude se gosti,  točnije umalo su kaznili jednu nesmotrenost u obrani Zadra, ali Bender  se u konačnici ipak odlučio na istrčavanje i otklonio opasnost. Dvije minute kasnije prijeti i Prelčec, ali njegov udarac nije dovoljno precizan.  Župan je u 21 minuti opalio kao iz topa s 22 metra iskosa, lopta je za malo preletjela iznad grede gostujućih vratiju. U 24. minuti Zadar je poveo.  Akcija je krenula od Llanosa, Jurić je na desnoj strani prevario svog čuvara i poslao prizemnu loptu u šesnaesterac gostiju. Župan preskače loptu  koja dolazi do Kneževića koji sa šest metara pogađa donji desni kut vratiju nemoćnog Koprića – 1:0. Prvijenac u dresu Zadra, svaka čast. Mogao  je Knežević u 28. minuti i do drugog pogotka. Župan je okomitom loptom pronašao mladog Zadrovog napadača koji na prvu vara vratara Koprića, ali ovaj ipak u zadnji trenutak stiže obraniti svoja vrata. Nakon toga igra se malo razvodnila bez izrazitih prigoda na obje strane. U 44. minuti Bender bravuroznom obranom spašava svoj gol nakon što je glavom s pet metara oštro pod gredu tukao Knezović. Bila je to ujedno i posljednja smislena akcija u prvom poluvremenu.


Blaževićevo zakucavanje
Gostujući strateg Dražen Biškup od početka drugog poluvremena  odlučio se za prvu izmjenu, umjesto Puntara na travnjak šalje Kaltaka.  I  upravo Kaltak bio je strijelac izjednačujućeg zgoditka u 54. minuti. Nakon kornera s s desne strane Kaltak je najviše skočio i pogodio nebranjeni dio Benderove mreže – 1:1. Treba istaknuti da je prethodno bio očiti  prekršaj nad Benderom koji Kulušić nije svirao što je i rezultiralo kornerom nakon kojeg je pao pogodak. Trener Karoglan odmah se odlučuje za  prvu izmjenu, umjesto Suraća u igru šalje Žderića, a nešto kasnije  Kneževića mijenja Blaževićem. Zadar kreće po novo vodstvo. U 57. minuti pokušao je Begić udarcem iz daljine, nedovoljno precizno. U 64. minuti kao iz topa s 22 metra opalio je Muić, ispod grede loptu vadi odlični  Koprić. Nakon kornera s lijeve strane Jurić je s ruba šesnaesterca opalio  snažno, ali lopta prelijeće gol Lučkog. Ali u 67. minuti nije bilo spasa za  goste. Llanos je s desne strane centrirao na vrh peterca, a Blažević glavom zakucao loptu u mrežu Lučkog – 2:1. Iz slobodnjaka je u 72. minuti  ponovno pokušao Jurić, ali neće ga, pa neće. Blažević je u 80. udarcem s  ruba šesnaesterca s lijeve strane ponovno pokušao nadmudriti Koprića,  ali ovoga puta nije bio dovoljno precizan. U 84. minuti Zadrov strateg se  odlučuje i za treću izmjenu, Jurića kojeg su počeli hvatati grčevi mijenja  Josip Jurjević. U samoj završnici utakmice u 90. minuti Llanos nakon  odlične akcije pogađa vratnicu. Bila je to posljednja ozbiljnija akcija nakon koje sudac Kulušić svira kraj utakmice.
ZADAR 2
LUČKO 1
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Neven Gulin (Šibenik) i Hrvoje Ćatipović  (Split). Strijelci: 1:0 Knežević (24'), 1:1 Kaltak (54'), 2:1 Blažević (67') .  Žuti kartoni: Kaltak, Knezović (Lučko)Crveni:
ZADAR: Bender 7, Pranić 7, Tokić 7, Ikić 7, Surać 7 (od 54' Žderić 7),  Muić 7, Begić 7, Llanos 7, Župan 7, Jurić 7 (od 85' Jurjević -), Knežević 7  (od 63' Blažević 7). Trener: Mislav Karoglan.
LUČKO: Koprić 6, Puntar 6 (od 46' Kaltak 6.5), Živković 6 (od 64'  Škvorc 6), Knezović 6.5, Lončar 6, Renić 6 (od 55' Vajdačić 6), Prelčec 6,  Roglić 6, Ceraj 6, Polić 6, Kunštić 6. Trener: Dražen Biškup.




Cvijeće i svijeće za Hrvoja
Uoči početka utakmice između Zadra i Lučkog predstavnici oba kluba položili su  cvijeće i zapalili svijeće na mjestu gdje je prije 11 godina tragično stradao zadarski  dvanaesti anđeo Hrvoje Ćustić. U ime Zadra to je učinio Josip Bepo Bajlo, Predsjednik Skupštine, a u ime NK Lučkog to je učinio njihov predsjednik Petar Plahutar. S  njima je bio i kontrolor suđenja na ovoj utakmici Nikola Antolović. Potom su igrači  obje momčadi predvođene sucima na travnjak izašle odjeveni u majice s Hrvojevim  likom i nakon uobičajenog pozdrava na centru je održana minuta šutnje. Lijepo i dostojanstveno.


Izjavili su
DRAŽEN BIŠKUP, TRENER LUČKOG
Čestitam Zadru na osvajanju tri  boda
– U Zadar smo doputovali s drugačijim nadanjima. Više smo očekivali,  ali jedno su nadanja i želje, a drugo zbilja. Zadar je bio bolji za taj rezultat  koji je i ostvario. Napravili smo dvije kardinalne greške kod oba pogotka,  ozbiljnoj momčadi kakvom smatram svoju to se ne smije dogoditi. Nismo zatvorili povratnu loptu što je neoprostivo. Instikt Blaževića koji se  bacio na loptu i zabio za 2:1 jednostavno je nešto što se ne može spriječiti. Nikakvih prigovora nema na pobjedu Zadra, u prvom dijelu jedan  dio smo kontrolirali igru, ali nakon primljenog gola zavladala je nervoza.  Na kraju čestitam Zadru na tri osvojena boda u fer i korektnoj u utakmici  u kojoj je bilo obilježeno tragično stradavanje Hrvoja Ćustića.
MISLAV KAROGLAN, TRENER ZADRA
Motivirani Hrvojem zasluženo smo pobijedili
– Lučko je bilo najkorektniji gost koji je igrao na Stanovima i čestitam  im na tome. Bilo je teško u prvom dijelu, čak su gosti jedan dio tog prvog  poluvremena i kontrolirali igru. Smatram da je odlučujući trenutak bio  kada smo prešli na igru s tri igrača u zadnjoj liniji. U drugom dijelu smo  bili agresivniji i na kraju zasluženo došli do ova tri važna boda. U ovoj  utakmici je bilo dosta raspoloženih igrača u mojoj momčadi koja je bila  vidno motivirana obilježavanjem tužne obljetnice smrti našeg Hrvoja  Ćustića. Igrali smo pod imperativom jer nam slijede tri teška gostovanja.  Čestitam svojim igračima na trudu i ovoj pobjedi.