Zadar Cruise Port osvojila prestižnu nagradu za postignuća u razvoju terminala

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nagrada britanskog magazina Cruise Insight 2020 Awards
Zvonko KUCELIN
Britanska publikacija Cruise Insight dodijelila je Zadar Cruise Port i Novoj luci Gaženica priznanje za postignuća u razvoju putničkog terminala u posljednjih godinu dana

Britanska publikacija Cruise Insight dodijelila je Zadar Cruise Port i Novoj luci Gaženica priznanje za postignuća u razvoju putničkog terminala u posljednjih godinu dana. Nakon što je Zadar Cruise Port i Putnička luka Gaženica prošle godine proglašena Lukom godine na prestižnom svjetskom izboru Seatrade Europe 2019, sada se može pohvaliti novim priznanjem. Ova je nagrada posebno važna jer stiže tijekom pandemije uzrokovane koronavirusom koja već sada ima velike posljedice na turizam.

Zadar Cruise Port osvojila je prestižnu nagradu britanskog magazina Cruise Insight 2020 Awards kojom se ističe izvrsnost i ostvareni napredak u izgradnji novog terminala u protekloj godini. Prijavu za nagradu podnijeli su Zadar International Ports Operations i Global Ports Hol-ding.

Za Rebeku V. Pevec, glavnu direktoricu ZIPO-a, ova je nagrada izuzetna čast i privilegija koju su stručnjaci kruzing industrije po prvi put dodijelili putničkom terminalu u Hrvatskoj. „Afirma-cija novog putničkog terminala označava sljedeći korak u razvoju Zadra i šire regije kao uzbu-dljive i važne destinacije za krstarenja i drago nam je što usko surađujemo sa Zadarskom žu-panijom i Lučkom upravom Zadar u ostvarivanju tog cilja. Zadar Cruise Port kao dio Global Ports Holdinga, vodećeg svjetskog operatera luka za kružna putovanja, posvećen je uvođenju najboljih praksi upravljanja u cilju postizanja operativne izvrsnosti i pružanju iznimne usluge svim našim gostima i posjetiteljima. Ova nagrada nam je od iznimnog značaja, posebice u ovim izazovnim i neizvjesnim vremenima kako za kruzing industriju, tako i za globalnu ekonomiju. Iako će trebati vremena, vjerujemo da će do oporavka doći i da će Zadar nastaviti svoj razvoj kao turistička i kao destinacija za kružna putovanja.“, istaknula je Pevec.

Nagradu je dodijelio panel stručnjaka od kojih se posebno ističe Chris Ashcroft, jedan od naji-staknutijih novinara specijaliziranih za kruzing gospodarstvo i vlasnik jednog od najprestižnijih časopisa u industriji krstarenja. Chris Ashcroft Zadar je prvi put posjetio 2015. godine kada je

sudjelovao na Generalnoj skupštini MedCruisa, udruženja mediteranskih luka za prihvat bro-dova na kružnim putovanjima te je od samog početka upoznat s projektom izgradnje jednog od najmodernijih terminala za putnike na kružnim putovanjima na Mediteranu.

„Veseli nas ovo drugo po redu prestižno priznanje i za Putničku luku Gaženica, posebno u okolnostima značajnog usporavanja turizma potaknutog pandemijom. Ovom se nagradom va-loriziraju naši dugogodišnji napori u izgradnju moderne infrastrukture putničkog terminala po-godne i za razvoj kruzing turizma. Ona je izgrađena za mnoge godine i vjerujem da čim se ove uzburkane vode smire, pokazat će svoju punu vrijednost i potencijal u izgradnji Zadarske regije kao buduće kruzing destinacije“, izjavio je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Od 2015. godine, kada je puštena u rad, luka bilježi porast putnika na kružnim putovanjima s 53 tisuća na 183 tisuće 2019. godine, što ju čini novim važnim odredištem kružnih putovanja na Mediteranu. S ukupnim prometom putnika od 2,6 milijuna putnika i skoro 500 tisuća vozila Lučka uprava Zadar je u 2019. godini ostvarila rekordan rezultat u broju putnika i vozila.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno