Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pobijedila jedriličarska ekipa X-Cite

31.03.2021. 11:41


Ovog vikenda održana je prva ovogodišnja regata Prvenstva Hrvatske po ORC-u u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok i D-Marin Borik, a pobjedu je odnijela jedriličarska ekipa X-Cite. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mareusa, a treće jedna od najnovijih posada u Kupu, ona jedrilice Filip.
Na regati je sudjelovalo 10 posada koje su odmjerile snage u prekrasnom Zadarskom arhipelagu. Prvi dan regate jedrilo se po jugu i iako nije bilo jednostavno svladati vjetar, jedriličari su se uspješno izborili s velikim izazovom. U nedjelju se pak odjedrio samo navigacijski plov jer je vjetar bio vrlo lagan. Krenulo je s nekoliko čvorova iz južnih smjerova, da bi pojačao na oko 9-10 čvorova, a u drugom dijelu čak i okrenuo na maestral.
– Iznimno nas veseli što smo ponovno na vrhu ORC Kupa Hrvatske. Uživali smo u regati, natjecanje je bilo zaista napeto jer ima puno odličnih jedriličarskih ekipa, a ORC Kup Hrvatske smatramo jednim od najboljih naših natjecanja krstaša te se svake godine rado odazovemo, istaknuli su iz pobjedničke ekipe X-Cite.
Osim pobjednika, i ostale natjecateljske ekipe na regati su se složile kako je početak sezone 2021. godine bio fenomenalan. Svi su timovi najavili i svoj dolazak na iduću regatu za CRO ORC D-Marin Kup koji se održava u D-Marin Mandalini i šibenskom akvatoriju 1. i 2. svibnja, i sve to, kao i u Zadru, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.