Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Škrljevčane razoružati pa okrenuti topove prema Čačku

31.03.2021. 07:10


Nakon hladnog tuša doživljenog u nedjelju od Igokee košarkaši Zadra okreću se HT Premijer ligi, točnije 28. kolu koje im dovodi danas u Krešinu dvoranu, s početkom u 17 sati, sastav Adrije Oil Škrljeva. Kako se bliži kraj trećeg kruga igračima Veljka Mršića po rasporedu slijede sve jači domaći protivnici, a momčad iz Čavla kraj Rijeke se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s osiguranim plasmanom u doigravanje, i na Višnjik stiže u ulozi potpunog autsajdera.


Kopirati Zabok
Pogotovo jer su Zadrani dvaput ove sezone u međusobnim susretima pretežno lagano slavili, iako je dvoboj odigran u Mavrincima ispao na kraju rezultatski tijesan (72:76). Ono što bi malčice moglo zabrinuti Mršića jest činjenica da su Škrljevčani dobili pet od zadnjih sedam utakmica u ligi, a među njima se nalazi i vrijedna pobjeda nad Goricom dok je susret s realnošću sastav Damira Rajkovića doživio u prošlom kolu kad ih je razmontirala Cibona (101:68). Stopama Cibosa žele naravno i Zadrani jer se ne želi dovoditi u pitanje trenutačna suverenost u prvenstvu, kao što se i želi sa što manje stresa dočekati subota kada se u Čačku izlazi na megdan Borcu, u utakmici koja bi mogla donijeti i potvrdu abaligaškog o(p)stanka. Mršić stoga priziva što manje »turnovera« i čvrsti obrambeni blok kako bi se Škrljevo provelo kao i Zabok u srazu s njegovim igračima u prošlom kolu.
– Konačno smo ušli u malo normalniji ritam, s dvije utakmice tjedno. Nadam se da ćemo protiv Škrljeva odigrati na tragu one utakmice u Zaboku. Prvenstveno moramo smanjiti broj izgubljenih lopti, donositi dobre odluke u napadu i u obrani, te biti čvrsti i konzistentni. Škrljevo je jedna dobra momčad koja je dobro vođena, i u zadnje vrijeme su podigli svoju formu. Za upisati pobjedu trebat ćemo biti pravi – najavio je utakmicu Veljko Mršić.


Fokus i kontrola
Nastavak dobrih igara u hrvatskom prvenstvu priželjkuje i Amerikanac Justin Carter. Zadatak kojeg danas on i suigrači imaju pred sobom izgleda jednostavno na papiru, no ne može se pobjeći od činjenice da je praktički svaki protivnik ove sezone od košarkaša Zadra zahtijevao maksimalan pristup. Tako će pravi fokus biti neophodan i kontra Škrljeva kako bi se bez velikih turbulencija stiglo do 23. premijerligaške pobjede.
– Jučer (prekjučer op.a.) smo imali malo vremena za odmor i mislim da ćemo biti dobri. Moramo koncentrirano odraditi utakmicu, u protivnom neće nam biti lako. Očekujemo tvrdu utakmicu dok je naš zadatak fokusirati se i odigrati našu igru te uspostaviti kontrolu na terenu – istaknuo je iskusni Carter.




Rajković: Želja je ne raspasti se u prvom poluvremenu
Škrljevo stiže na Višnjik svjesno da će teško do uspjeha, no to ne znači da se ne žele pokazati u puno bolje svjetlu, u odnosu na prošlo kolo protiv Cibone.
– To je utakmica u kojoj želimo proći što manje »okrznuti«, odigrati dobro, odnosno puno bolje od zadnje dvije utakmice sa Zadrom, kada smo se raspali već nakon prve četvrtine ili početkom druge. Uostalom, to nam se dogodilo i protiv Cibone, tako da se ovaj put želimo pokazati u boljem svjetlu – rekao je Damir Rajković, trener Šrkljeva.
Osim što je Zadar igračkim kadrom puno kvalitetnija momčad, otegotna okolnost treneru Rajkoviću su i ozljede igrača.
– Osim Arslanagića nema nam ni Pilepića, koji opet ima problema sa skočnim zglobom, tako da ga nećemo forsirati protiv Zadra. Želimo iskoristiti ovu situaciju i drugim igračima dati veću minutažu i veće uloge unutar igre – objasnio je Rajković.