Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

»U srpnju u Zadru otvaramo bazu s 37 zrakoplovnih linija«

31.03.2021. 11:36


Predstavnici Ryanaira objavili su jučer na virtualnoj konferenciji kako će im Zadar, uz Zagreb ovog ljeta biti baza u Hrvatskoj te najavili ljetni red letenja s dodatnih 17 linija, uz postojećih 20. Kako su najavili, to u Zadar, od srpnja kad se baza otvara, donosi i 60 radnih mjesta. Ukupno ulaganje Ryanaira u hrvatske baze ove godine je 400 milijuna dolara, a kako je istaknuo Eddie Willson, Ryanairov predsjednik Uprave, to je njihovo najveće ulaganje u koje jako vjeruju.


Akcijske cijene
– Zadar nam je fantastična destinacija, tamo smo već niz godina i imamo jako dobru suradnju, samo nam prošla godine nije prošla kako smo očekivali, zbog pandemije. S dva bazna zrakoplova i čak 37 linija (17 novih) naši hrvatski korisnici imat će mnoštvo mogućnosti za odabir ljetnog odredišta svog toliko zasluženog odmora. Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje letove već sada, te ih u slučaju odgode mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada. Kako bismo proslavili naš povratak baze u Zadar i nove linije u sezoni 2021. objavljujemo rasprodaju aviokarata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1.travnja u ponoć. Kako će karte po ovako nevjerojatno niskim cijenama biti razgrabljene vrlo brzo, posjetite naše stranice www.ryanair.com i rezervirajte svoju kartu, rekao je Willson, dodajući da su optimistični i zahvalni na jako dobrim partnerima koje imaju u Hrvatskoj.


Punktovi za testiranje turista
Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac javila se iz Zagreba, gdje je ranije toga dana predstavljen ljetni red letenja u zagrebačkoj Ryanairovoj bazi.
– Ulazimo u proljeće s otpimizmom, povratak putovanja jedan je od najboljih znakova i radujemo se što se Ryanairovi zrakoplovi vraćaju u Zagreb, Zadar, Split, Dubrovnik i Pulu. U pripremama za turističku sezonu Hrvatska vodi sustavnu brigu o svim epidemiološkim segmentima kako bi se zadovoljili svi sigurnosni i zdravstveni uvjeti boravka i dolazaka gostiju. Hrvatska je definirala jake kriterije za prelazak granice – uz predočenje potvrde o preboljenju ili potvrde o cijepljenju, predočenje negativnog PCR testa ili antigenskih testova odobrenih u EU. Priprema se veći broj punktova za testiranje za turiste kojima će trebati test u dolasku, kao i u povratku, a priprema se i cijepljenje turističkih djelatnika kako bismo spriječili stvaranje eventualnih žarišta, rekla je Brnjac.
Josip Klišmanić, dorektor Zračne luke Zadar, istaknuo je kako su s Ryanairom partneri na duge staze, već 14 godina.
– Povratak baze sa 37 linija, od kojih je čak 17 novih, u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće, istaknuo je Klišmanić, dodajući da će 2022. godina biti godina povratka na staro normalno.
Klišmanić je još dodao kako očekuju doseći 400.000 Ryanairovih putnika u ovoj godini.




U županiji spremni za sezonu
Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, rekla je da je ovo još jedna potvrda uspjeha dugogodišnje suradnje.
– Nakon što smo prošlu sezonu u Zadarskoj županiji završili iznad svih očekivanja i iznad konkurencije, pokazavši kako imamo dobar proizvod i vjerna tržišta, vjerujemo da uz ovakav doprinos u aviopovezanosti, možemo računati na uspjeh i u ovoj, teškoj godini. Očekujemo kako će nakon što se pandemija počne smirivati, putovanja biti poželjnija nego ikad te će brojni turisti htjeti, a zahvaljujući Ryanairu, i moći posjetiti našu županiju i uživati u svom zasluženom odmoru. Ryanair je još 2007. godine prepoznao turističke mogućnosti Zadarske županije i zadarske Zračne luke, naš geostrateški položaj te time doprinio prepoznatljivosti naše regije, rekla je Kadija, dodavši da su u Zadrskoj županiji spremni za sezonu.
Predstavnici Ryanaira predstavili su i svoju novu aplikaciju za pametne telefone u kojima putnici mogu čuvati svoje COVID informacije važne za prelazak granice.
Eddie Willson je za kraj rekao kako se veseli ponovno doći u Zadar, kako se nada da je sladoled ovdje još uvijek tako dobrog okusa te da Morske orgulje još tako dobro sviraju.


Safe stay in Zadar Region
Svjesni kako će sve ovisiti primarno o epidemiološkim prilikama, kako u Hrvatskoj, tako i na emitivnim tržištima, međutim, vjerujemo da će s porastom broja procijepljenih doći do poboljšanja. Upravo iz tog razloga, Ministarstvo turizma i sporta radi razne aktivnosti za optimalne sigurnosne i zdravstvene uvjete. Kampanju Safe stay in Croatia pokrenuli smo kako bismo potaknuli sve uključene u turističke procese na pridržavanje mjera. Oznake Safe stay in Croatia i sve informacije mogu se pronaći na web stranici istog naziva, prevedenoj na devet jezika. U Zadarskoj županiji već sad veliki broj pružatelja usluga u turizmu nosi takvu oznaku, koja jamči održavanje strogih epidemioloških mjera. Uz Zračnu luku Zadar, koja je među prvim nosiocima, imaju je hoteli, marine, turistički informativni centri, iznajmljivači, restorani, caffe barovi, galerije, muzeji…, rekla je ministrica Brnjac, zahvalivši im svima na visokom stupnju odgovornosti.


Ryanairova baza u brojkama
U bazi koja se otvara od srpnja, bit će tu dva bazna zrakoplova vrijedna 200 milijuna dolara. Red letenja predviđa 78 tjednih letova u 37 linija ukupno. Uz dosadašnjih 20 linija, na raspolaganju je novih 17: Aarhus, Bari, Bologna, Bremen, Bucharest, Budapest, Edinburgh, Gdańsk, Liverpool, Maastricht Aachen, Naples, Newcastle, Paris Beauvais, Rome Ciampino, Växjö/Kronoberg, Warsaw Modlin i Wroclaw.