Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HDZ izgubio Pag

Autor:

30.05.2009. 22:00
HDZ izgubio Pag

Foto: Alenka FESTINI



Ante Fabijanić Njekulin, prvi je gradonačelnik grada Paga izabran neposrednim izborom.
U drugom krugu neposrednih izbora za gradonačelnika u utrku su ušli Ante Fabijanić-Njekulin, kandidat koalicije HSP-a i HSLS-a i Vjekoslav Šljivo kandidat HDZ-a. Prema neslužbenim rezultatima, Fabijanić je Šljivu pobijedio s 370 glasova razlike. Na izbore je izišlo oko 1.900 ljudi, što je 68 posto od ukupnog broja birača.
– Ispunila su se naša očekivanja. U prvom krugu neposrednih izbora dobio sam najveću podršku građana, što je već tada puno govorilo. U drugom krugu izašao s najvećim povjerenjem građana. Zahvaljujem svim biračima što su prepoznali program naše koalicijske liste i mene kao kandidata, rekao je Fabijanić.
Nakon završenog drugog kruga neposrednih izbora, sasvim je jasno kako će izgledati paška gradska vlast. Gradonačelnik je Ante Fabijanić-Njekulin. Za 15 mjesta u gradsko vijeće Grada Paga ulazi: koalicijska lista HSP i HSLS-a s 4 mandata, HDZ s tri mandata, SDP dva mandata, Paška stranka Pag s tri mandata, Nezavisna lista Milana Mandičića dobila je jedan mandat, kao i HSS i koalicija HNS-HSU.