Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neću pušiti!

Autor: Anamarija Bilan

30.05.2009. 22:00
Neću pušiti!


Liga protiv raka organizirala je jučer na Narodnom trgu u povodu Svjetskog dana nepušenja edukativnu akciju u kojoj su željeli upozoriti građane na štetnost pušenja te ih upoznati s načinima na koje se ovisnici o nikotinu mogu osloboditi ovisnosti, kao i potpisivanje peticije “Neću pušiti”.
 – Ovo je sam kraj akcije koja je trajala cijeli tjedan. Kroz tjedan smo organizirali edukativna predavanja o štetnosti pušenja za učenike od petih do osmih razreda osnovnih škola u Zadru. Cilj ove akcije je da se što mlađa populacija upozna sa štetnošću nikotina i da se na taj način spriječi nastanak ovisnosti o nikotinu, čime bi se poboljšala i ukupna zdravstvena slika u Zadru i županiji, rekao je Vladislav Tomčuk, tajnik Lige protiv raka – Zadar. On je najavio kako će sljedeće godine Liga protiv raka organizirati predavanja i po zadarskim srednjim školama, a nastojat će proširiti svoje djelovanje. Tomčuk je naglasio kako će se zalagati za osnivanje detoksikacijske jedinice pri zadarskoj Općoj bolnici.
S tajnikom Lige protiv raka bila je i Mira Prklat -Kovačić, predstavnica tvrtke Glaxo, koja proizvodi nikotinske flastere za pomoć pri odvikavanju od pušenja.
 – Došli smo na poziv Lige protiv raka kako bismo potaknuli ljude da prestanu pušiti. Donijeli smo i flastere koji im mogu olakšati, odnosno pomoći u fizičkom odvikavanju od nikotina, rekla je Prklat-Kovačić.