Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prvo mjesto Čaljkušiću i Turkoviću

Autor: Dragana Glavočić

30.05.2009. 22:00
Prvo mjesto Čaljkušiću i Turkoviću

Foto: Adam VIDAS



Ove subote u Tehničkoj školi održan je 2. nacionalni turnir robotike Lige kumpanija za učenice i učenike srednjih škola. Turniru je nazočilo osam učenika iz cijele Hrvatske zajedno sa svojim mentorima. Organiziran je u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje i Hrvatskim interdisciplinarnim društvom.
Sudionici turnira morali su riješiti zadatke numeričkog, programskog i izmjernog karaktera.
Prvo mjesto podijelili su učenici Alen Čaljkušić iz Srednje strukovne škole B.J. Trogiranin iz Trogira i Dino Turković iz Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice sa 95 osvojenih bodova od mogućih 100. Treće mjesto osvojio je Matija Rossi iz Tehničke škole “Ruđer Bošković” iz Zagreba s osvojenim 91 bodom.
– S održavanjem turnira smo započeli prije dvije godine kako bismo sudionicima pružili priliku za druženje, razmjenu vlastitih iskustava i znanja. Od prošlog turnira, održanog prije mjesec dana u Velikoj Gorici turnir je dobio i natjecateljski karakter, rekao nam je Denis Prusac, organizator turnira.
Na lokalnoj razini turnir se kroz godinu održava u Zadru, a u subotu u Tehničkoj školi održan je na nacionalnoj razini i okupio je učenike iz cijele Hrvatske.