Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Večer ljepote i mode

Autor: Krešimir Bukvić

30.05.2009. 22:00
Večer ljepote i mode

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ulaznica u “Ford models” pokazatelj je potencijala buduće manekenke, kao što se moglo vidjeti i na subotnjem castingu u Zadru gdje je Tihana Harapin-Zelepugin, vlasnica hrvatske licencije “Ford models” ocjenjivala mlade Zadranke


U subotu je u Callegro centru održan casting za hrvatsko izdanje najprestižnijeg svjetskog izbora za modele “Ford models”. Dvanaest kandidatkinja, u modelima butika “Hippy garden”, koji je otvoren te večeri te pozirajući fotografima na malom fotosessionu, pokušavalo je izboriti “pristupnicu” za hrvatsko finale “Ford models” koje će se održati krajem godine u Zagrebu. Večer ljepote i mode, izvrsno osmišljena kako bi se prigodno obilježilo otvaranje prvog zadarskog butika “Hippy gardena”, trenutačno vodećeg hrvatskog modnog branda te omogućilo zadarskim djevojkama da krenu stopama najpoznatijih hrvatskih manekenki. Jer, bolju priliku za uspjeh u svijetu modela od afirmacije kroz agenciju “Ford models” teško da se može naći. Jedna od najstarijih svjetskih agencija za modele i dan danas oblikuje tržište modela, diktira trendove te postavlja standarde poslovanja visoke profesionalne razine. Ulaznica u “Ford” pokazatelj je potencijala buduće manekenke, što se moglo zaključiti i na subotnjem castingu.
Vlasnica hrvatske licencije “Ford models” Tihana Harapin-Zelepugin ništa nije prepustila slučaju upoznavši se sa svim djevojkama ponaosob, družeći se s njima cijeli dan te temeljito procjenjujući njihov manekenski potencijal. Modna je revija stoga bila samo točka na “i” castinga, prilika da djevojke, možda i po prvi puta prohodaju na visokim petama, pokažu kako im pristaje svečana odjeća, tako različita od onoga što inače nose. Znalački našminkane zadarske su se kandidatkinje odlično snašle u kreacijama “Hippy gardena”, privukavši brojne sugrađane prekjučer navečer u Callegro, posebice nježniji spol.
Zadranke su već navikle na “Hippy” i “Hippy garden” kreacije koje su se do sada mogle kupiti u Cro-a-porter butiku, no veliko zanimanje za iste “tražilo” je samostalno prodajno mjesto koje je na veliko zadovoljstvo brojnih Zadranki, kako smo imali prilike čuti, prekjučer otvoreno. Poklonici zemljanih boja, senzualne ženstvenosti, nosivosti podvučene hipijevskom kreativnošću, modne dizajnerice branda Đurđice Vorkapić, inspirirane prirodom i slobodom od subote bez svake zadrške imaju jedan dobar razlog više za odlazak u Callegro.