Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ženska šora sred našega tora

Autor:

30.05.2009. 22:00
Ženska šora sred našega tora


Fanovi su u šoku, iz showa tik prije konačne odluke odletjeli su i finalistica Petra i mladenka Gianna Apostolski, Antu Gotovca su jedva zadržali da ne vrati Maroji istom mjerom po cijenu raspada gelirane frizure


Sve u svemu, bila je to baš onako dobro odmjerena pljuska, triska ili šamar, kako već tko to zvao. Petra Maroja jednostavno je pružila svoju ruku preko stola te je šamarom stavila točku na “i” kako aktualnoj farmerskoj razmjeni mišljenja, tako i svome sudjelovanju u realityju. U vikendu izbora, izbori tako više nisu bili vijest, tema je zato bio otisak dlana na napudranom obrazu Simone Gotovac.
Fanovi su u šoku, iz showa tik prije konačne odluke odletjeli su i finalistica Petra i mladenka Gianna Apostolski, Antu Gotovca su jedva zadržali da ne vrati Maroji istom mjerom po cijenu raspada gelirane frizure. Dan poslije s Nove TV lete priopćenja, akteri nisu raspoloženi za izjave ako ih uopće prema ugovoru smiju i davati, a kladionice sad već znaju kako je Mario Mlinarić ponajveći favorit za pobjedu. A oni koji za sebe drže da su normalan neki, fini, građanski svijet, pitaju se i opet kome to sve treba.
Bitka zvana gledanost i zarada
E da, kome to treba!? Odgovor na ovo vapaj-pitanje, nažalost, jednostavan je. To treba svima onima koji u “Farmu” i slične uratke uredno bulje i to toliko da je upravo “Farma” lani bila najgledaniji reality u Hrvata, pa je shodno tome na nedavno okončanom FESTO-u i nagrađena. Upirati prstom isključivo u Novu TV bilo bi previše jednostavno i poprilično licemjerno. Oni jesu preslikali format, oni jesu odabrali kandidate tako da su se lani pokušali šaketati Lupino i Drviš, a ove godine Petra i Simona, ali Nova TV je samo plivala unutar domaćih zakonskih odredbi, baš kao i unutar svjetskih trendova, a sve ne bi li preživjela u bitci koja se zove gledanost i zarada. Ovakve stvari, pa i puno gore, jednostavno su postale mainstream televizije kao takve.
Reality s ovcama
Ćudoredna Hrvatska sada će se i opet dignuti na noge. Psiholozi će pisati peticije, liječnici će se upinjati dokazati kako je izolacija ostavila traga na psihu natjecatelja, u šarenom tisku isplivat će još pokoja tajna poput one o ocu Marija Mlinarića, svoje će jamačno kazati i don Kaćunko.
Kakogod, činjenica je da je Petra Maroja nakon ružne rasprave u kojoj se često čulo i – kurvetino, i droljo, zalijepila pljusku Simoni Gotovac. Netko će u svemu tome prepoznati možda i mrvu režije jer tenziju s Gotovcima valja držati visoko barem dok na Novoj ne krene novi reality s njima u glavnoj ulozi. A što je zapravo na stvari, odavno je zorno pokazao konceptualni naš umjetnik Siniša Labrović. Čovjek je jednostavno organizirao reality s ovcama. Taman da konačno priznamo kako smo svi u istom toru, ili “Farmi”! Htjeli, ne htjeli.