Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bagarić: Zadrani znaju sa sucima

Autor: Igor Perković

30.05.2010. 22:00
Bagarić: Zadrani znaju sa sucima

Foto: Denis LOVROVIĆ



Prva utakmica finalne serije doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske između Cibone i Zadra otišla je na stranu Zadrana koji su tako već u prvoj prilici stigli do “breakea” i neutralizirali Ciboninu prednost domaćeg terena. Nakon poraza, za Cibonu se imperativ pobjede u sljedećem susretu nameće sam od sebe, finale je samo dodatni motiv. Razloge za poraz u prvoj utakmici Perasović je potražio u slaboj napadačkoj večeri njegove momčadi.
– Želje nam nije nedostajalo, ali nervoza je ta koja je uzrokovala zbivanja na parketu. Napad je bio bez odlučnosti. Što smo postajali nervozniji, to nam je napad postajao kraći. Djelovali smo kao pod ručnom kočnicom. Nadam se da ćemo se osloboditi toga u drugom susretu. Sada nas je to stajalo poraza – rekao je Perasović.
Cibona je dominirala u napadačkom skoku, kojem može zahvaliti što je većinu vremena bila u rezultatskom egalu, a zahvaljujući istom u dva se navrata vraćala iz ponora od deset razlike. Nedostajao je šut i raspoloženi Jamont Gordon. Amerikanac je odigrao bezvoljnu partiju, a bez njega Cibona teško može parirati raspoloženom Zadru.
– Odigrali su, da tako kažem, puno inteligentnije od nas. Djelovali su puno mirnije, posebno kako je utakmica odmicala kraju. Iskontrolirali smo skok, ali smo s druge strane dali previše lopti, što su oni dobro iskoristili. Zatvorili su reket i puštali vanjski šut. Mi smo postajali sve nervozniji tako da se na kraju nismo uspjeli izvući – ponovio je Perasović.
Glavni akteri, igrači, razloge za poraz od Zadrana potražili su u vječnom alibiju svih poraženih ekipa u Hrvatskoj – sucima.
– Iz Zadra su sedam dana kukali i pričali o sucima, a onda se suci možda i malo uplaše. Dobra je i taktika Zadra koji je na početku dobio dvije-tri tehničke, a onda se suci osjećaju krivima pa to vraćaju na kraju – zakuhao je Dalibor Bagarić, Cibonin centar, a onda povukao kočnicu: – Da se razumijemo, izgubili smo utakmicu i to je naša greška. Nisu krivi ni suci, ni publika. Nitko, samo mi. Ali nismo igrali u Zadru, već na domaćem parketu i suđenje bi moralo biti korektnije.
Druga utakmica igra se u dvorani na Višnjiku, gdje je Cibona ove sezone već jednom slavila. Priliku za drugi trijumf “vukovi” imaju već sutra u 18 sati.
 


Perasovic: Zadar inteligentniji


– Zadar je bio inteligentniji i koncentriraniji od nas. Oni segmenti gdje do izražaja dolazi želja bili su korektni, ali bili smo nervozni. Loše smo šutirali i imali kočnicu u napadu. Zadar je bio puno smireniji, posebno pri kraju. Čekali su šut i u zadnjoj sekundi, a mi smo srljali – prenosi riječi Velimira Perasovića nakon utakmice sportnet.hr.
Cibona je šutnula čak devet trica više nego dvica, ali Perasović u tomu ne vidi problem.
– Zadar je vrlo očigledno puštao tricu i zatvarao reket, ali mi smo puno toga promašili, a zbog toga smo bivali sve nervozniji. Nismo bili dovoljno odlučni i to nas je odvuklo u provaliju.
Što se tiče zone koja je funkcionirala dobro sve dok je Stipčević nije razbio s tri dalekometna šuta, Perasović ne krivi Gordona koji je pokrivao Zadrovog playmakera.
– Stipčević je pogodio trice s deset metara, to je teško čuvati. Možda smo mogli stajati malo bliže, ali ne može se tu puno zamjeriti igraču – zaključio je trener Cibone.