Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fantela i Marenić treći u Medembliku

Autor: Zrinka Grancarić

30.05.2010. 22:00
Fantela i Marenić treći u Medembliku


U ženskoj konkurenciji klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok) zauzele vrlo dobro 20. mjesto
Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan) zauzeli su sjajno treće mjesto na regati Svjetskog kupa u nizozemskom Medembliku. Nakon dva dana kvalifikacija i dva dana nadmetanja u finalnoj zlatnoj skupini Šime i Igor su se izborili za nastup u subotnjem plovu za odličja za deset najboljih klase 470. Suverenim jedrenjem pobijedili su plov za odličja i završili regatu na trećem mjestu. Pobjednici regate u klasi 470 su Britanci Asher/Willis koji su vodili od prvog dana. Treće mjesto u Nizozemskoj najbolji je rezultat Fantele i Marenića ove sezone, taman u pravom trenutku doza samopouzdanja nešto više od mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva koje će se održati također u Nizozemskoj, u Hagueu. Do početka srpnja zadarski će trofejni dvojac provesti vrijeme u pripremama, te krajem lipnja nastupiti na regati Svjetskog kupa u njemačkom Kielu. Hague će im biti glavna baza za pripreme.
U ženskoj konkurenciji klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok) zauzele su u Medembliku vrlo dobro 20. mjesto. Također i njih očekuje nastup na SP-u u Hagueu, no one će se zbog obveza na studiju ipak uglavnom pripremati kući, zajedno s juniorskom posadom Uskoka, Lovrom Ivanovim i Markom Carićem, koji će također zajedriti na seniorskom SP.
S pobjedom u srebrnoj skupini u zadnjem 14. plovu regate za 49er-e Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok) natjecanje su završili na 28. mjestu među 70ak posada. Solidan je to rezultat, ali ipak niže nego što je ova zadarska posada očekivala. Krajem lipnja i njima predstoji predzadnja regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, u Kielu, odakle putuju izravno za Poljsku koja je ove godine domaćin Europskog prvenstva, koje su lani ugostili Zadar i JK Uskok.
Mihovil Fantela (Sv. Krševan) zauzeo je 80. mjestu u klasi RS:X.