Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Moda za svačiji džep

Autor: Jelica Farkaš

30.05.2010. 22:00
Moda za svačiji džep


Na sajmu u organizaciji agencija Emporio M unikatni nakit, odjeću i popratne modne detalje predstavilo je ukupno jedanaest izlagača iz svih dijelova Hrvatske koji su pokazali kako kvalitetna moda ne mora, ujedno, biti i skupa
Ovog vikenda u Biogradu je održan Sajam unikatnog nakita i modna revija domaćih dizajnera “Eleganza”. Na sajmu u organizaciji agencija Emporio M unikatni nakit, odjeću i popratne modne detaljima predstavilo je ukupno jedanaest izlagača iz svih dijelova Hrvatske.
– Cilj nam je pokazati kako moda nije nužno samo ono što nam serviraju pariški ili neki drugi svjetski dizajneri, već ona može biti prilagođena stvarnim ženama u svakodnevnom životu, a ne samo manekenkama, rekla nam je organizatorica projekta Ivana Mikulić.
A da su organizatori u svakom slučaju pogodili bilo publike, dokaz je odlično raspoložena, uglavnom ženska publika koja je uživala u prikazanim modelima po prihvatljivim cijenama.
Svoje modele su predstavili Antonija Gospić – Galleria Divina, Manuela Lovrenčić za Eyos, Sanja Đaković za Simone design, Danijela Ilić – Lilium Unikatni Nakit, Alemka Bačić – Alba design, Andreja Šćuric – Amorfia, Dušanka Romanović – Dushka Art Jewelry, Ljiljana Surać, Jelena Ramljak, Maja Veseli Hudetz i Galeria Ermosa.
Posebnu pažnju privukao je nakit mlade Zadranke Antonije Gospić koja je ovom prilikom izložila nakit od ručno oblikovane žice, stakla i poludragog kamenja, koji su manekenke nosile uz haljine iz biogradskih butika ‘Perla’ i ‘Marina’.
– Nakitom se bavim već deset godina, a u posljednje vrijeme surađujem s Muzejem antičkog stakla u izradi pojedinih komada, zahvaljujući čemu se moj rad izdignuo na jedan viši nivo, rekla nam je Antonija.
Svoje modele je predstavila i Osječanka Sanja Đaković koja je izložila nakit dizajniran od kože, a čije ogrlice i narukvice već nose Severina, Ivana Kindl i Jelena Veljača. Uz Sanjin nakit unikatnu odjeću na reviji je predstavila druga mlada osječka dizajnerica – Manuela Lovrenčić.
U sklopu programa nastupile su i plesne skupine Dragonfly, Floorshakers te Plesna škola First dance.