Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Modriću 30 milijuna eura za šest godina

Autor: Davor Petrović

30.05.2010. 22:00
Modriću 30 milijuna eura za šest godina

Foto: AP



Luka se u financijskom smislu probio na nogometni vrh u Hrvata s plaćom od oko 5 milijuna eura godišnje, a ušao je i u odabranu skupinu hrvatskih sportaša s najboljom zaradom u povijesti
Na službenim internet stranicama Tottenhama ove je nedjelje potvrđeno da je Luka Modrić produžio vjernost klubu do lipnja 2016. godine. Očekivani je to epilog nakon što su se prošle subote u Dubrovniku sastali Modrić, predsjednik Tottenhama Daniel Levy i muški dio obitelji Mamić koji skrbi o karijeri hrvatskog reprezentativca. Svota koju se klub sa sjevera Londona obvezao isplatiti nigdje nije spomenuta, a engleski i hrvatski mediji barataju ukupnom ciframa u rasponu od 30 do 33 milijuna eura.
– U Tottenhamu sam dobio priliku da se dokažem u Premiershipu. Prošlu sezonu zaključili smo plasmanom koji vodi u Ligu prvaka, a sada želim ostvariti još veće uspjehe s klubom. Istina, bilo je interesa iz drugih velikih klubova, ali transfer me u ovom trenutku ne zanima. Prošla sezona je pokazala da možemo puno, a ja vjerujem da ćemo biti još bolji. Osjećam da ću s Tottenhamom ostvariti sve što želim u karijeri – izjavio je Modrić za službene stranice kluba s White Hart Lanea.
Naravno, ni on nije spominjao novac. Na kraju krajeva, nitko ne voli sa širom javnosti raspravljati o sadržaju svog novčanika i perspektivi bankovnog računa. No, čak i kada se u obzir uzme najniža spomenuta svota, ona od 30 milijuna eura za šest godina, postaje jasno da je Modrić najbolje plaćeni hrvatski nogometaš u povijesti.
Povrh toga, ušao je i u skupinu hrvatskih sportaša s najboljom zaradom u povijesti. Doduše, za mnoge je teško utvrditi točne iznose, budući da su pored ugovora s klubovima iza sebe imali i sponzore Osim toga, kod nekih, poput, na primjer tenisača, zarada ovisi i o ostvarenim rezultatima i nagradnim fondovima.
U svakom slučaju, Modrić se, u financijskom smislu, probio na nogometni vrh u Hrvata s plaćom od oko 5 milijuna eura godišnje. To, naravno, ne znači da je i najbolji hrvatski nogometaš u povijesti. Na kraju krajeva, nije tajna da se u neka prijašnja vremena izraz “profesionalni nogometaš” pisao s puno manje nula.
Ovog vikenda Luka Modrić je postavio novu granicu koja će sasvim sigurno predstavljati hrvatski rekord još dugo vremena. Na korak do njega uskoro bi mogao stići Darijo Srna, u slučaju da ode u Chelsea. Njemu, naime, aktualni prvak Engleske navodno nudi 4.5 milijuna eura po sezoni za ugovor do 2014. godine.
 


Top 5 najplaćenijih


Luka Modrić (Tottenham) 5
Darijo Srna (Šahtar) 4
Ivica Olić(Bayern) 3,5
Josip Šimunić (Hoffenheim) 3,25
Mladen Petrić (HSV) 2,8
* milijuna eura godišnje