Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Narasla” školska knjižnica

Autor: Dragana Glavočić

30.05.2010. 22:00
“Narasla” školska knjižnica

Foto: Adam VIDAS



Osim što su tijekom praznika obavljeni radovi na proširenju knjižnice, u učionice je ugrađeno šest klima uređaja
Nakon što je nadograđen kat u školskoj zgradi te izgrađena nova sportska dvorana, za učenike u OŠ “Vladimir Nazor” ostao je problem premalene školske knjižnice.
No tijekom školskih proljetnih praznika i taj je problem riješen. Pregrađivanjem dijela hola i dobiven je prostor za knjižnicu, čitaonicu te za izvannastavne aktivnosti. U čitaonici učenici, osim što imaju priliku educirati se, mogu se i družiti te tako na kvalitetan način skratiti vrijeme čekanja autobusa. Naime, često se događa da učenici autobus čekaju gotovo cijeli jedan školski sat i to vrijeme provedu na hodnicima ili oko škole.
Osim što su tijekom praznika obavljeni radovi na proširenju knjižnice, u učionice je ugrađeno šest klima uređaja.
– Sredstva za nabavu i montažu uređaja prikupili smo donacijama od pravnih i fizičkih osoba iz cijele Hrvatske. Prikupili smo 38.800 kuna. Trenutačno traje akcija prikupljanja sredstava za kupnju klima uređaja za preostalih šest učionica. Prostorije stručne službe već su klimatizirane, kazala je ravnateljica Andreja Krnić, dodavši da su klima uređaji namijenjeni isključivo za hlađenje.
Dodajmo i da bi ova otočna škola uskoro mogla postati članicom UNICEF-ova programa “Stop nasilju među djecom”.
 


Školska zadruga


Osnovna škola “Vladimir Nazor” uskoro će dobiti i školsku zadrugu. Već je održana i osnivačka skupština te je predložen naziv “Boduli”. Hoće li ova mlada zadruga doista i nositi ovaj naziv odlučit će, odnosno prijedlog potvrditi ili ne potvrditi zadružni odbor.