Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

S loptom u ruci s Krešom u mislima

Autor: Čedo Fabulić

30.05.2010. 22:00
S loptom u ruci s Krešom u mislima


U spomen na velikana zadarske, hrvatske i svjetske košarke Krešimira Ćosića, njegova je ulica u Zadru kao i svake godine ponovo živjela za košarku. Petnaestu obljetnicu Krešine smrti tradicionalnom uličnom košarkom obilježili su mladi polaznici i polaznice Škole košarke KK Zadar igrajući u prigodnim majicama s likom pok. Kreše. Dječaci i djevojčice ŠK Zadar su pod vodstvom trenera Alena Zdrilića i Borisa Valčića okupljenim roditeljima i znatiželjnim prolaznicima prikazali sve naučene vještine igre pod obručima.
– Kako smo od ove godine udružili snage Prvog koša i ŠK KK Zadar zajedno s Udrugom Krešimir Ćosić nastavljamo tradiciju. Na nama je da ulicu oživimo makar na simboličan način jednom godišnje na najbolji mogući način što bi Krešo sigurno volio, a to je da djeca igraju. Ne smijemo zaboraviti da je Krešo jedina osoba iz 20. stoljeća koja ima svoju ulicu i to na ovom najljepšem dijelu grada, Poluotoku – kaže voditelj Škole košarke KK Zadar Umberto Piasevoli.
Uime Udruge “Krešimir Ćosić” Radovan Dunatov je poručio.
– Važno je napomenuti da u spomen na Krešu nismo htjeli raditi neke velike predstave, nego upravo onako kako bi Krešo koji je bio vrlo skroman želio, da se djeca igraju i pokažu svoje talente. Mi kao Udruga održavamo tu tradiciju, a tako ćemo i nastaviti, vrlo skromno, ali u spomen na velikog čovjeka.