Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Benjamin Matijević učenik generacije

30.05.2011. 22:00
Benjamin Matijević učenik generacije


Nagrađeni su učenici koji su postigli uspjehe na različitim natjecanjima


U povodu Dana škole i skorašnjeg završetka školske godine danas je u OŠ Petra Preradovića upriličena dodjela nagrada i priznanja učenicima koji su tijekom protekle školske godine osvojili zapažene rezultate. Riječ je o najboljim učenicima razrednih odjela, učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i oni koji su bili na državnim natjecanjima te učeniku generacije 2010./2011. godine. Nagrađeni učenici te njihovi ponosni i jednako uspješni mentori okupili su se u zbornici škole gdje ih je pozdravio ravnatelj škole Mile Marasović te svakome pojedinačno uručio zaslužene nagrade.
– Ovo je naša tradicionalna dodjela nagrada najboljim učenicima u protekloj školskoj godini, odnosno onima koji su osvojili zapažene rezultate na ovogodišnjim školskim natjecanjima. Ovdje su naši najbolji učenici kojima od srca čestitam i zahvaljujem im, kao i njihovim mentorima, koji su ih doveli do uspjeha. Drago mi je da smo učenike poput vas uvijek imali, da ih imamo, a nadam se da ćemo ih i u buduće imati, kazao je Marasović, zahvalivši se još jednom mentorima na njihovoj upornosti i neumornosti.
Ravnatelj je potom svakom nagrađenom učeniku uručio knjigu, a nagrade za najbolje učenike razrednih odjela dobili su Dora Šokora, 4.a razred, Frane Vidović, 4.b razred, Anamarija Radulić, 4.c razred, Ema Čimbur, 4.d razred, Vice Puhalović, 4. razred Kožino, Ante Šikić, 4. razred Petrčane, Sara Matulić, 5.a razred, Marin Stojsavljević, 5.b razred, Josip Roberto Obratov, 5.c razred, Roko Medić, 5. razred Kožino, Mihaela Bačić, 6.a razred, Dominik Ivandić, 6.b razred, Luka Šarić, 6.c razred, Andrea Babić, 6.d razred, Marcela Medić, 6. razred Kožino, Šime Batović, 7.a razred, Roko Skejo, 7.b razred, Luka Mandić, 7.c razred, Ruby Ivosić, 7.d razred, Domagoj Babić, 7. razred Kožino, Krševan Dunatov, 8.a razred, Franko Miloš, 8.b razred, Paško Majcenović, 8.c razred, Benjamin Matijević, 8.d razred i Mislav Mate Galić, 8. razred Kožino. Najboljim učenikom generacije 2010./2011. godine proglašen je učenik 8. d razreda Benjamin Matijević, za kojeg je na današnjoj svečanosti istaknuto da je oličenje pristonosti, skromnosti, altruizma i znanja te da je plemenite i blage naravi i kod svih učenika i djelatnika jednako omiljen. Među učenicima koji su dobili nagrade za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike su Dora Šokota, 4.a razred, Šime Batović, 7.a razred, Paško Majcenović, 8.c razred i Dominik Ivandić, 6.b razred. Benjamin Matijević dobio je nagradu i za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika te za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike, a Lucija Jelić, učenica 8.a razreda, dobila je nagradu za osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz iz francuskom jezika.
 Niki Begonja, učenici 7.b razreda uručena je nagrada za osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz biologije, a Leonardi Novoselić, također učenici 7.b razreda uručena je nagrada za osvojeno prvo mjesto za praktični rad na istom natjecanju. Učenici Mario Šagi Kotlar, 4.a razred, Mislav Mate Galić, 8. razred Kožino, Luka Stanišić, 8. razred Kožino i Dominik Didulica, učenik 6. razreda, primili su nagrade na osvojeno ekipno 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz šaha.
Nagrade su uručene i učenicama 1.c razreda, Antoniji Vanjak, Juditi Radović i Donati Miočić, čiji su radovi iz likovne kulture bili plasirani na državnu smotru, dok su učenici 7.c razreda Toni Demo i Jure Vulić, također nagrađeni i to zahvaljujući sudjelovanju na državnom natjecanju iz tehničke kulture.