Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mladi SDP-ovci i Antičević-Marinović obišli Klub Tim

30.05.2011. 22:00
Mladi SDP-ovci i Antičević-Marinović obišli Klub Tim


Članovi Foruma mladih SDP-a Zadar, predvođeni s Ingrid Antičević Marinović, predsjednicom gradske organizacije SDP-a, posjetili su korisnike programa Kluba Tim, koji pruža poludnevnu skrb izvan obitelji osobama s mentalnom retardacijom.
Klub Tim, koji djeluje u sklopu zadarske Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom “Svjetlo”, okuplja odrasle osobe s mentalnom retardacijom nakon njihova izlaska iz sustava školovanja. Trenutno je u programu 25 štićenika, od kojih je 20 svakodnevno aktivno. Smješteni su u prostorijama Caritasa Zadarske nadbiskupije, gdje se okupljaju od ponedjeljka do petka, četiri sata dnevno. Program poludnevne skrbi u “Timu” podrazumijeva održavanje različitih radionica, likovne, keramičke, glazbene, informatičke, kulinarske, samozastupanja… U radionicama s odraslim mentalno retardiranim osobama rade voditelji i volonteri. 
Prilikom posjeta, zadarski SDP-ovci su štićenike Kluba “Tim” zatekli u velikom poslu. Naime, utorak poslijepodne za štićenike “Tima” rezerviran je za, njima najdražu, kulinarsku radionicu. U maloj kuhinji, svi zajedno, pripremali su rižoto od liganja. Svatko je dobio svoj zadatak, radili su timski dok je za štednjakom bila glavna Marina Krstić. Rižoto od liganja, kako su kazali u glas, bit će poslužen uz zelenu salatu.
Iako su imali pune ruke posla, štićenici “Tima”, razgovarali su s Ingrid Antičević Marinović, znatiželjno je ispitujući o situaciji u saborskim klupama, ali i u zadarskoj Gradskoj vijećnici. Iako je na većinu pitanja Ingrid Antičević Marinović imala odgovor, ostala je iznenađena kada su je upitali kako izdrži sjediti u Hrvatskom saboru. Nasmijana Ingrid odgovorila im je da to ona nekada i sama sebe zapita.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU