Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pehar sastavu Marinović-Bajlo-Bajlo

30.05.2011. 22:00
Pehar sastavu Marinović-Bajlo-Bajlo


Tradicionalno ribolovno natjecanje u lovu štapom iz broda Kup Zubatac održano je prošle subote u akvatoriju otoka Rivnja uz nešto pojačanu tramontanu. Manja strujanja u kanalu omogućila su sidrenje brodova pa je i ribolov bio zanimljiviji, a i ulovi znatni.
Ekipu ribolovaca u svakom brodu činilo je troje natjecatelja, bez obzira na spol. Lovilo se 15 najvećih riba, koje je trebalo očišćene predati na vagu, jer su tako nalagale propozicije natjecanja.
Nastupilo je 17 sastava iz klubova i društava Zadarske županije. Najviše prijavljenih ekipa imao je Zubatac, zatim Donat pa Vrsi, Sipa iz Benkovca te biogradska Podlanica. Sve su se ekipe smjestile u Rivanjski kanal, jer pojačana tramontana nije bila ugodna za neke druge ribolovne destinacije.
Poslije predanog ulova i vaganja, vidjelo se da su grami odlučivali o konačnom poretku. Šest ekipa se nadalo naslovu pobjednika. Kombinirani sastav HSŠRM-a i Zubaca, Đuro Marinović, Mladen Bajlo i David Bajlo, uspjeli su ipak uloviti nešto više grama od drugih konkurenata i tako ove godine osvojiti prelazni pehar. Vrlo blizu pobjednicima bili su Franko i Nikolina Kotlar i Ante Krstić, koji su zaostali za 184 grama, te Ivan Đaja, Jurica Raić i Davor Marasović sa zaostatkom od 208 grama.
Prijelazni pehar tek nosi dva nosioca naslova pobjednika, jer prošli Prelazni pehar prešao je u trajno vlasništvo Franku i Nikolini Kotlar i Anti Krstiću, koji su u prošlim natjecanjima uspjeli osvojiti ga tri puta. Za sada ovaj nosi imena dva pobjednika, svaki sljedeći kup nosit će imena novih pobjednika. Tko se u tom nadmetanju uspije upisati sa tri pobjede, postat će njegov trajni vlasnik. Kako je konkurencija ipak vrlo jaka, treba očekivati da će taj prijelazni pehar proživjeti veći broj godina.


POREDAK


1. Đuro Marinović (HSŠRM), Mladen i David Bajlo (Zubatac) 3368, 2. Franko i Nikolina Kotlar, Ante Krstić (Zubatac) 3184, 3. Ivan Đaja, Jurica Raić, Davor Marasović (Zubatac) 3160, 4. Marko Sikirić, Dubravko Pejdo, Milan Martinović (Zubatac) 3136, 5. Bato Blagojević, Žarko Žnidarić, Zdenko Žnidarić (Zubatac) 2980, 6. Jurica Kučan, Marin Čustić, Borut Gatara (Donat) 2950.