Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Plesna bajka za kraj godine

30.05.2011. 22:00
Plesna bajka za kraj godine


Nakon večeri glazbe u sklopu koje su se u HNK Zadar predstavili najuspješniji učenici glazbene škole Blagoje Bersa,  svoje plesno umijeće pokazali su večeras i polaznici sekcija suvremenog plesa, klasičnog baleta, kao i područnog odjela škole u Preku.
– Ovo je prilika da damo priznanje učenicima koji su svojim dodatnim angažmanom i radom istaknuli uspjeh škole, a to su sudionice regionalnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, kazala je prije početka programa ravnateljica glazbene škole Blagoje Bersa Branka Višić Karavida.
Posebno priznanje uručeno je pobjednici regionalnog i državnog natjecanja Mariji Pehar, kao i njenoj mentorici Vlasti Marotti Hrašćanec. Marija je ujedno s pobjedničkom koreografijom i otvorila revijalni dio večeri plesa, nakon čega je uslijedila “Plesna haljina Žutog maslačka” u izvedbi drugog i četvrtog razreda sekcije klasičnog baleta. Svoje umijeće pokazali su i pripremni razredi škole, kao i učenice drugog i četvrtog razreda suvremenog plesa. Koreografiju “U muzeju” izvele su i učenice drugih razreda područnog odjela iz Preka, a godišnji koncert plesnog odjela škole zaključen je suvremenom izvedbom “Nebesa” učenica prvog, trećeg i četvrtog razreda.