Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Samo je jedan JUMF!

30.05.2011. 22:00
Samo je jedan JUMF!


Po prvi put u Zadar nam dolazi Dubioza Kolektiv, trenutno najjača koncertna atrakcija na ovim prostorima. Svojim zaraznim ritmom i nesputanom energijom razvalit će vam tijelo i um, nadamo se da ćete uspjeti preživjeti, najavljuju organizatori
Ovakva poslastica se ne propušta jer – samo je jedan JUMF!, poručili su organizatori Jader Urban Music Festivala s kojim će se Zadar napokon upisati na festivalsku kartu Hrvatske. Festival će se, kako smo već najavili, održati u parku Kapetanski od 23. do 25. lipnja, a nastupit će neki od najvećih bendova u regiji – Partibrejkersi, Dubioza Kolektiv, Let 3, Psihomodo Pop, Kawasaki 3p, dok će zadarske bendovi predvoditi Postolar Tripper i Sexymotherfuckers. Uz bok velikim imenima scene, a kako bi dokazali prijateljstvo Zadra i Osijeka nastupit će i zadarski Rewolti i E.N.D. te In Ruff i Apel Fenomen iz Osijeka. Na prvoj festivalskoj večeri za titulu najboljeg zadarskog benda borit će se finalisti projekta Zadarska gitarijada, mladi bendovi s velikim potencijalom Neon Green, Single Ladies, Dreamhound i Old Skull.
Koncert su nam najavili i organizatori festivala Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, Udruga Šigureca i agencija Miga iz Osijeka.
– Nakon više od 20 godina Zadrom će ponovo protutnjiti beskompromisni Partibrejkersi. Pod parolom ‘Sloboda ili ništa!’, duh rock’n’rolla zarobit će vaše duše, nakon toga više ništa neće biti isto… Prvi put u Zadar nam dolazi Dubioza Kolektiv, trenutačno najjača koncertna atrakcija na ovim prostorima. Svojim zaraznim ritmom i nesputanom energijom razvalit će vam tijelo i um, nadamo se da ćete uspjeti preživjeti. Uvijek provokativni Let 3 pripremaju vam još jedan glazbeno-scenski spektakl koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Hvala tebi Let 3. Totalno ludi Gobac i njegovi Psihomodo Pop zapalit će vam srca, dlanove i stopala, vrisak će potrajati do ranih jutarnjih sati. Kawasaki 3p priredit će vam urnebesnu ska-punk tulumčinu, odmah zovite pojačanje, jer murija je spora! Nakon nastupa zadarskih Sexymotherfuckers od tolikog hop-cupkanja stvarno više nikom neće biti dobro, a veselim i rasplesanim ritmovima ispreskakat će vas već prekaljeni Postolar Tripper i pritom predstaviti pjesme sa nadolazećeg novog albuma. Za ljubitelje žešćeg zvuka pripremili smo zadarsko-osječku mješavinu thrash metala, melodičnog punka, alter rocka i grunge zvuka. E.N.D., Rewolti, In Ruff i Apel Fenomen presložit će vam kosti od glave do pete, poručuju organizatori.
Ulaznice u pretprodaji moći će se kupiti u svim većim gradovima Hrvatske, a cijene trodnevne karte bit će 150 kuna te za studente 120, oni koji neće moći tulumariti sva tri dana mogu kupiti i karte po danima tako će karta za četvrtak biti 50, petak 70, a subotu 80 kuna. Pretprodajna mjesta bit će poznata kroz nekoliko dana, dok će se studentske ulaznice moći će kupiti u prostorijama Studentskog zbora u Zadru uz predočenje iksice ili indeksa. Studenti izvan Zadra moći će svoju ulaznicu rezervirati putem interneta te je preuzeti na dan koncerta. Generalni pokrovitelji festivala su Tuborg, Maraska i Chilli-digitalna tiskara, a medijski pokrovitelj je Zadarski list.


 PROGRAM FESTIVALA


četvrtak 23. 6. / Finale zadarske gitarijade: Neon Green, Single Ladies, Dreamhound i Old Skull + Psihomodo Pop
petak 24. 6. / Apel Fenomen, In Ruff, Postolar Tripper, Kawasaki 3p, Let 3
subota 25. 6./ Rewolti, E.N.D., Sexymotherfuckers, Partibrejkers, Dubioza Kolektiv




 OLD SKULL POBJEDNICI MIXOFONIJE


Pobjedom na kvalifikacijskoj večeri Zadarske gitarijade bend Old Skull je u žestokoj konkurenciji bendova “ostalih žanrova” izborio nastup u finalu, koje će se održati prve večeri Jader Urban Music Festivala – JUMF 23. lipnja. Osim njih na kvalifikacijskoj večeri pod nazivom Mixofonija su Old skull. Osim njih na gitarijadi su nastupili i vrlo dobri The Gofine, Just Fine, Čopor, Oz i Bubbles, no publika je odlučila da u finale ide Old Skull. Kao specijalni gosti nastupili su She loves Pablo, zagrebački stoner rock četverac osvojio je zadarsku publiku pjesmama s albuma prvijenca “Mother of All”, ali i novim materijalima i singlom “Gamblin”.