Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ugašen manji požar u vojarni Zemunik

30.05.2011. 22:00
Ugašen manji požar u vojarni Zemunik


U objektu zrakoplovne baze Zemunik u utorak je prilikom punjenja boca kisikom na ventilu jedne izbio manji požar, koji je ubrzo ugašen, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a nastala je manja materijalna šteta.
Služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane (MORH) priopćila je poslijepodne da je bocu za kisik za avion Pilatus PC 9M punio ovlašteni djelatnik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO (zrakoplovno-tehnički specijalist) koji je odmah po izbijanju požara pokušao s protupožarnim aparatom ugasiti požar i nakon toga je zatražio pomoć.
Požar je ubrzo ugasila protupožarna skupina iz stalnog dežurstva vojarne Zemunik i protupožarno vozilo Zračne Luke Zadar. Tijekom požara nitko nije ozlijeđen, a nastala je manja materijalna šteta na kolicima za kisik koja su dio zemaljske opreme.
Dodaje se da je kisikana – objekt u kojemu se pune boce kisikom, izdvojen i udaljen od piste. Služi za punjenje boca koje se koriste u opsluživanju letenja, a boce pune djelatnici Zrakoplovno-tehničke bojne te zrakoplovne baze sukladno propisima i postupanju sa kisikom. Boce za punjenje uredno su servisirane i s vrijedećim atestom.
Kako se navodi, sve letačke i ostale aktivnosti u postrojbi su provedene nesmetano, a istraga o uzrocima i okolnostima požara je u tijeku.