Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Voditeljima aktiva za nagradu put do Međugorja i Mostara

30.05.2011. 22:00
Voditeljima aktiva za nagradu put do Međugorja i Mostara


Tridesetak vrijednih voditelja aktiva dobrovoljnog darivanja krvi Crvenog križa Zadarske županije sudjelovalo je na zajedničkom izletu u Međugorje. Nakon prelaska granice prva postaja za osvježenje bilo je etnoselo na ulazak u Međugorje. Nakon osvježenja i okrjepe pošlo se na brdo ukazanja. Vrijeme je bilo sunčano pa se grupa dosta i umorila do dolaska na vrh brda. Uz molitvu i okrjepu vodom polagano se krenulo nazad do autobusa.
U Mostaru je najviše oduševljenja bilo pri dolasku na stari-novi most, gdje je bilo toliko posjetitelja da se čekao red kako bi se na vrh mosta došlo i pogledalo u bistru Neretvu. Nakon objeda u Međugorju društvo koje se pomalo i umorilo od vožnje, ali i hodanja krenulo se put Zadra, uz nezaobilaznu pjesmu i veselje u autobusu.
– Ovi ljudi zaslužili su barem ovoliko pažnje, da im se nešto daruje, makar jednodnevni izlet. Zahvaljujem svima koji su se odazvali, a ujedno hvala i vozaču autobusa Josipu Rukavini te našoj Jelki Prskalo koja je bila vodič kroz Međugorje i Mostar, rekao je Josip Prskalo, županijski predsjednik savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi.