Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Grad Zadar će prvi slobodan stan dodijeliti Dariji Šimunov

30.05.2012. 22:00
Grad Zadar će prvi slobodan stan dodijeliti Dariji Šimunov


Prvi slobodan gradski stan dodijelit ćemo Dariji Šimunov i njezinoj majci. Razgovarali smo s vlasnicom stana u kojem njih dvije stanuju i postigli dogovor da im iziđe u susret i ostavi ih dok im ne pronađemo smještaj – Mario Pešut


Darija Šimunov, 26-godišnja studentica koja je prije pet godina oboljela od multiple skleroze te potom još i nakon pada u kupaonici ostala nepokretna, ovih je dana proživljavala još jednu tešku životnu dramu. Ona i njezina majka koje od svega 2,200 kuna majčine mirovine žive u podstanarskom stanu imale su rok za iseljenje iz tog stana do konca ovog mjeseca. Tražile su rješenje, neki drugi stan, ali bez uspjeha. Nailazile su na razne prepreke, što zbog teške financijske situacije, što zbog neuvjeta jer je djevojka zbog dviju teških dijagnoza, multiple skleroze i paraplegije, prikovana za krevet. Datum iseljenja se bližio, a jedina opcija koja im je ostajala bila je ulica.
– Jučer smo ja i majka bile u tako teškom stanju da mi je to teško iti opisati riječima. Nismo znale ni kud, ni kako. Razgovarale smo s tajnicom gradonačelnika Zvonimira Vrančića i gospodinom Marijom Pešutom nakon čega su nam oni ipak u ovoj teškoj situaciji izišli u susret. Gospodin Pešut nazvao je našu stanodavku i s njom dogovorio da nam prolongira selidbu. Neizmjerno smo mu zahvalne jer ne znam što bi učinile u suprotnom. Zapravo mogle smo samo na ulicu – kaže Darija dodajući kako se Grad, odonosno Ured za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra čiji je pročelnik Mario Pešut obvezao da će podmiriti i njihova dugovanja za režije i stanarinu. Darija, naime, nema nikakvih prihoda, skupo plaća prijeko joj potrebne lijekove, a majčina mirovina nije im dostatna niti za najosnovnije potrebe.
– Prvi slobodan gradski stan dodijelit ćemo toj djevojci i njezinoj majci. Razgovarali smo s vlasnicom stana u kojem njih dvije stanuju i postigli dogovor da im iziđe u susret i ostavi ih dok im ne pronađemo smještaj. U ovakvim teškim situacijama mi uvijek nastojimo učiniti sve što je u našoj moći – kaže Pešut naglašavajući kako će se zaista založiti da se stambeno pitanje djevojke i njezine majke što prije riješi. Dodao je kako je do ove neugodne situacije došlo zbog obiteljskih prilika vlasnice stana čiji sin bi uskoro trebao zaploviti u bračne vode i nastaniti se upravo u stanu koji su posljednjih godina iznajmljivali Dariji i njezinoj majci.


Račun za pomoć




Svi oni koji žele i mogu pomoći Dariji mogu to učiniti uplatom na njezin tekući račun broj: 2484008- 3211151757 kod Raiffeisen banke.