Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

JUMF otvaraju finalisti gitarijade

30.05.2012. 22:00
JUMF otvaraju  finalisti gitarijade


Kako bi se još jednom prisjetili svega što se u svibnju događalo u “Rupi” Kapetanskog parka, ovoga petka s početkom u 20 sati u cafe baru “Zodiac” u Zadru bit će organizirana svojevrsna retrospektiva zadarske gitarijade gdje ćemo podijeliti nagrade bendovima te vjernim fanovima koji su u sklopu nagradne igre osvojili trodnevne ulaznice za JUMF, kažu iz Šigurece


Tito & Tarantula, Disciplin A Kitchme, Majke i Rambo Amadeus headlineri su ovogodišnjeg JUMF-a, a osim njih nastupaju i Edo Maajka, Brkovi, One Piece Puzzle, Antenat, Debeli Precjednik, Golem, Crasso de Odio te brojni DJ-i na Sounsystem stage-u. Uz već poznata imena koja će nastupiti potvrđeni su i finalisti kvalifikacijskog ciklusa Zadarske gitarijade. Prvog dana Jader Urban Music Festivala, za prestižnu titulu pobjednika borit će se “Prčiguzi”, “Gatos Del Mundo”, “Devils & Dust” i “Mechanical Heartwork”! U konkurenciji 16 zadarskih bendova, glasovanjem publike dobili su priliku još jednom pokazati što znaju i otvoriti ovogodišnji JUMF, a kao gost večeri nastupit će svjetski kilo car “Rambo Amadeus”.
– Kako bi se još jednom prisjetili svega što se u svibnju događalo u ‘Rupi’ Kapetanskog parka, ovoga petka s početkom u 20h u cafe baru “Zodiac” u Zadru bit će organizirana svojevrsna retrospektiva zadarske gitarijade gdje ćemo podijeliti nagrade bendovima te vjernim fanovima koji su u sklopu nagradne igre osvojili trodnevne ulaznice za JUMF. S obzirom na to da je cijeli projekt popratila Gradska televizija Zadar bit će organizirane i videoprojekcije svih bendova koji su nastupili, a uskoro će se od svih materijala sklopiti i službeno DVD izdanje kao svojevrsna kronika zadarske scene u 2012. godini. Također, dijelit ćemo još karata za JUMF, stoga dođite u petak na 2. JUMF warm up party, možda ta sretnica ili sretnik budete baš vi, poručuju iz Udruge Šigureca.
Umjesto zadarskog industrial dvojca “Štemanje d.o.o.” nastupit će “Noisea” koja je dio “Echo Terroristsa” audiovizualnog projekta iz Zagreba inspiriranog eksperimentalnim elektronskim zvukom, a na Kapetanski donose dio mračne strane dubstepa, ali i ostalih srodnih žanrova.
– Osigurajte svoju ulaznicu što prije, kapacitet Kapetanskog parka je ograničen, ne propustite vrhunac koncertne sezone, očekuje vas nezaboravno iskustvo, poručuju organizatori.
Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u cafe baru “Zodiac” u Zadru i na svim pretprodajnim mjestima koji su u sustavu Eventima diljem Hrvatske te na www.eventim.hr. Cijena trodnevne ulaznice iznosi samo 180 kn, a dnevne ulaznice moći će se kupiti na ulazu na dane festivala.