Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Martine: Dečka sam našla kada sam počela kuhati!

30.05.2012. 22:00
Martine: Dečka sam našla kada sam počela kuhati!


Vičem na djecu jer ostavljaju robu po cijeloj kući, totalna je “barufa” po stanu kada se vratim i to odrađujem s tipičnom majčinskom ljubavlju, kazuje Martine kroz smijeh


Ime zadarske glazbenice i visažistice haićanskog porijekla Martine Thomas malo kome u Zadru je nepoznato ime. Ukoliko i ima onih rijetkih koji nisu čuli za nju, zasigurno su zamijetili egzotičnu ljepoticu koja za sunčanih dana vrijeme najčešće provodi u vožnji na biciklu po kaletama zadarskog Poluotoka dok joj bujna kosa vijori na vjetru. Martine je jednostavno osoba koju morate primijetiti. Mnogi je se sjećaju kao jedne od najatraktivnijih sudionica popularnog RTL-ovog showa “Big brother”, no taj dio priče je, kako ističe Martine, iza nje, iako joj je otvorio nove putove i mogućnosti u životu koje je samo trebalo iskoristiti. U posljednje vrijeme Martine najveći dio svog vremena provodi na gažama, solo nastupima ili u suradnji s Black Coffee, no nije zanemarila ni svoju visažističku karijeru, iako je ona zbog pjevačke pomalo pala u drugi plan te je svoje umijeće šminkanja ipak rezervirala za svoje najbliže prijatelje.
Obiteljski krug egzotične Haićanke
Iako je u “našem malom mistu” još uvijek uvriježeno mišljenje da žena koja je lijepa, odnosno ona koja se šminka, a pritom je i pametna i ima karijeru zasigurno ne može biti i dobra kućanica, prelijepa Martine opovrgava ove zlobne jezike. Naime, kada nema gaže, vrijeme najčešće provodi sa svojom djecom, kćeri Isabellom (14) i sinom Marcellom (11), te posljednjih 10 mjeseci i svojim novim odabranikom, poznatim zadarskim poduzetnikom, s kojim je u sretnoj i skladnoj vezi.
Martine je kao i svaka druga osoba imala svojih i svijetlih i onih manje svijetlih trenutaka u životu. Njezin put je započeo glazbom kojom se bavila u Parizu te rodnom New Yorku nakon čega ju je rođenje kćerkice Isabelle dovelo put Zadra i na neko vrijeme i odvojilo od pjevanja. S tadašnjim suprugom Fabriziom doselila se u Zadar te postala kućanicom nakon čega je nastupila u Big Brotheru, a nedugo nakon toga u javnost su isplivale i one manje lijepe obiteljske stvari koje su nakon tekstova u crnoj kronici konačno i rezultirale razlazom od njena sada već bivšeg supruga. Nakon toga Martine je bila primorana osamostaliti se te nastaviti svoj život dalje s dvoje maloljetne djece. Poslije završetka te teške obiteljske epizode Martine se ponovno posvetila svojoj prvoj ljubavi i uspješno zaplivala glazbenim vodama, jednako dobro balansirajući u svom privatnom, ali i poslovnom životu.
Ovih dana posjetili smo je u njezinu za sada još uvijek podstanarskom stanu na Meladi pokušavajući dokučiti koje je drugo lice ove egzotične ljepotice i glazbenice.
Moramo priznati, Martinin stan je jednostavno prava slika Martine, topao i poseban, kao ona. Topli tonovi boja na zidovima, komadi namještaja iz antikvarijata ukomponirani s modernim stvaraju dojam toplog doma, intimne atmosfere, otkrivajući osobnost stanarke ovog prostora. Zidovi stana prekriveni su fotografijama iz Martinina djetinjstva, rođenja djece, bliskim predacima, isječcima iz tiskovina vezanih uz njezinu karijeru i tako zapravo same pričaju priču o životu ove glazbenice od samih početaka njezina života pa do danas.
Počasno mjesto u stanu zauzima gitara na kojoj često zasvira, mada kako tvrdi, vrlo često uživa samo u pjevu ptica koje se čuju s obližnjih stabala koje joj pružaju mir i daju priliku za meditaciju u ovom današnjem užurbanom ritmu življenja.
– Običan dan za mene počinje oko sedam sati ujutro, pa čak i nešto prije. Popijem kavu u miru svog doma i moram priznati rijetko ćete me vidjeti da taj ritual odrađujem po zadarskim kafićima. Zapravo, najviše cijenim svoj mir, uz svoj laptop dok slušam pjev ptica s obližnjih stabala. Za to vrijeme meditiram i molim Boga da mi da snage da izdržim novi dan jer nikada ne znate što vas čeka. Nakon toga redovito odrađujem trening što mi zapravo daje dodatnu energiju da izdržim tempo kojim živim. Nakon toga se vraćam kući i vičem na djecu jer ostavljaju robu po cijeloj kući, totalna je “barufa” po stanu kada se vratim i to odrađujem s tipičnom majčinskom ljubavlju, kazuje Martine kroz smijeh.
Hranom do ljubavi
Svoj dan nastavlja kuhanjem, da kuhanjem, jer Martine iako se šminka, pjeva i dobro izgleda, zna i kuhati. Tako da razuvjerimo i one najzadrtije da se sve može kad se hoće. A da šokiramo javnost još više, Martine ne samo da zna kuhati već i voli kuhati.
– Neko vrijeme nisam kuhala, no sada sam opet počela, valjda zato što imam dečka, a nečim ga moram osvojiti i zadržati dodaje Martine kroz smijeh.
Nije rob nekakvih konvencija te voli eksperimentirati u kuhinji, tako da se na meniju može naći grčkih, talijanskih, američkih, haićanskih, ali i dalmatinskih delicija. Najviše mrzi, kako ističe, monotoniju u kuhanju, ista jela. Kao prava domaćica priznaje kako ima dana i kada ju apsolutno nije volja niti briga ni za što, a tada su joj na meniju jaja i prženi krumpiri, iako se ipak uglavnom trudi da joj djeca kvalitetno jedu jer ih, kako kaže, zaista jako voli te nastoji u svakom segmentu učiniti sve što je najbolje za njih.
Nakon burnog braka s bivšim suprugom Fabriziom, Martine je mir pronašla u sretnoj desetomjesečnoj vezi s poznatim zadarskim poduzetnikom i to u četvrtom destljeću života kada se malo tko zapravo nada novim početcima. S njim provodi također veliki dio vremena, dok su večeri ipak rezervirane za česte nastupe, no ukoliko ih nema, Martine ih provodi sa svojim najdražima.
– Imam dečka otkad sam počela kuhati, kazuje Martine kroz smijeh. Moram priznati da nam je baš lijepo zajedno. Lijepo je kad u četrdesetima, nakon što si dugo bio solo, napokon nađeš nekoga s kim možeš razgovarati, družiti se i s kim se osjećaš posebno, to je zaista lijepo. Kad najmanje očekuješ dogode ti se lijepe stvari u životu ili u ovom slučaju osobe, ističe Martine dodajući kako korisno provode zajedničko vrijeme odlascima na plažu, tajlandsku masažu, smijući se, ljubeći se i …, zastala je uz smijeh Martine.
Ističe kako ju odabranik njezina srca ipak nije osvojio znanjem tipičnih “muških” poslova, popravljanjem automobila, mijenjanjem sanitarija i sl.
– Ne zna baš popraviti auto, ali ga vozi, smije se Martine. Zna i pojesti žlicom jelo s tanjura. Korektan je, čist je i uvijek lijepo miriše… zaista ne znam čime me osvojio… ne smijem sve reći, kazuje kroz smijeh Martine, dodajući kako joj iznimno mnogo znači da je odnos njezina novog partnera i njezine djece više nego dobar.
Iako vrckava, puna energije ističe kako se često šokira kako joj djeca brzo odrastaju i već se bori s tipičnim majčinskim strahovima vezanima uz odvajanja od djece, a koja su životno neminovna.
– Gledam ponekad kćer i jednostavno počnem plakati. Ne mogu vjerovati kako je brzo odrasla. Teško mi dolazi u glavu da moja djeca zapravo više nisu djeca, već da imam odrasle, odnosno skoro odrasle osobe ispred sebe. To su mi ti nekakvi šokantni momenti u životu. Isabella se na takve moje ispade počne smijati kao luda. No, to je tako, odradiš svoj roditeljski posao najbolje što možeš i onda ih pustiš u život da rašire krila i nastave samostalno letjeti. Mi ih u tome moramo podržati, ma koliko nam to teško bilo jer djeca zapravo nisu naše vlasništvo, već su samo naša odgovornost, na posudbi, rekla bih, ističe Martine, dodajući kako je to normalan tijek života.
Život posvećen djeci
Mnogima je malo poznato da je Martine cijelu zimu, kada su joj nastupi to dozvoljavali, u nedostatku kvalitetnih zabavnih sadržaja u gradu, u svome domu organizirala okupljanje svojih prijateljica i poznanica koje su od nje često tražile visažističke savjete.
– Uz dobro vino i jelo učila sam ih kako se našminkati, davala im savjete, no na kraju bi to preraslo u jedno divno žensko druženje vikendom, u totalni ženski party, samo nam je falio muški striptiz, no možda i to organiziramo sljedeću zimu nastavlja sa smijehom Martine dodajući kako su ta druženja ipak sada zbog nedostatka vremena i njezinih čestih nastupa trenutačno pala u drugi plan.
Martine smatra da ključ uspjeha u životu leži u pobjedi svojih strahova ne obazirući se na zle jezike koji je na svaki način nastoje destimulirati i unazaditi. Za kraj je naglasila kako živi za svoju djecu, glazbu, a sada i za svog novog odabranika, no i činjenicu kako se ipak najbolje osjeća pod svjetlima reflektora gdje je u svom elementu. 
– Jedva čekam svaki svoj nastup, izlazak na binu, kontakt s publikom. Živim za taj trenutak kada ne mislim na ništa drugo nego na glazbu, kada se prepuštam osjećajima, trenutku, kada si na mjestu na kojem si u potpunosti svoj, na mjestu na kojem sam se uvijek najbolje osjećala, zaključila je Martine.