Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Najbolji detalj na Floraartu je zadarski sv. Krševan

30.05.2012. 22:00
Najbolji detalj na Floraartu je zadarski sv. Krševan


– Drago nam je da je naša tvrtka već tradicionalno zapažena i nagrađivana na ovoj značajnoj međunarodnoj vrtnoj smotri i to nam je svakako izazov za ubuduće. Valja reći da su naše inženjerke ponovno pokazale da imaju odlične ideje i da je njihova kreativnost neiscrpna, kazao nam je, između ostaloga, direktor Nasada Hrvoje Grdović


Zadarska komunalna tvrtka Nasadi kao da je pretplaćena na nagrade na velikoj međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart koja se ove godine održava u Zagrebu 37. put. Na jučer otvorenom Floraartu Nasadima je pripala prva nagrada za najljepši detalj, djelo skupine hortikulturnih inženjerki ove zadarske tvrtke. Ovoga puta one su se odlučile za nastup sa svetim Krševanom, pa su toga zaštitnika grada Zadra napravile od raznoraznoga cvijeća i trajnica. Nasadov sv. Krševan dolazi na svome konju u Zadar povijesnim putem ispred Kopnenih vrata, a sve je to tako zorno dočarano da je oduševilo stručne ocjenjivače koji su ocijenili da je ta cvjetna skulptura najljepša i da zaslužuje prvu nagradu kao najljepši detalj na ovogodišnjoj izložbi otvorenoj na zagrebačkome jezeru Bundek. Skulptura svetoga Krševana na konju je izrađena najprije od žičane konstrukcije, a potom ispunjena cvijećem i brojnim trajnicama. Ima tamo bršljana, seduma, festucana, lovora, santolina, ophiopogonima, čuvarkuća, turskih karanfila, statica, čempresa… Napravljena je i kamena staza, ali cijelim putem i drvored od piramidalnih čempresa.
– Drago nam je da je naša tvrtka već tradicionalno zapažena i nagrađivana na ovoj značajnoj međunarodnoj vrtnoj smotri i to nam je svakako izazov za ubuduće. Valja reći da su naše inženjerke ponovno pokazale da imaju odlične ideje i da je njihova kreativnost neiscrpna, kazao nam je, između ostaloga, direktor Nasada Hrvoje Grdović.
Mi dodajmo da je tvrtka Nasadi nedavno također ovjenčana prvom nagradom i u Splitu, gdje su Nasadi sudjelovali prvi put na natjecanju florista u Dioklecijanovim podrumima. Kreacija o kamenu i moru dviju Nasadovih cvjećarica bila je najljepša.