Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ostojić: Milinović donosio protuustavne odluke

30.05.2012. 22:00
Ostojić: Milinović donosio protuustavne odluke


Sve su stranke jučer u Saboru podržale prijedlog izmjena o Zdravstvenoj zaštiti kojima bi sukladno odluci Ustavnog suda predstavnička tijela županija ponovno bila uključena u osnivanje mreže javne zdravstvene službe. Nada Turina Đurić (HNS) upitala se kako je moguće da se HDZ-ova Vlada usudila izostaviti regionalnu samoupravu kao osnivače zdravstvenih ustanova iz odlučivanja o mreži javne zdravstvene službe na svom području.
– Kako je moguće da se iz Ministarstva na Ksaveru bolje vidi što se događa u sustavu zdravstvene zaštite nego na terenu. HNS će podnijeti amandman po kojemu bi mrežu javne zdravstvene službe ubuduće donosila predstavnička tijela lokalne samouprave uz suglasnost ministra zdravlja, te uz prethodno mišljenje zavoda za zdravstveno osiguranje, za javno zdravstvo i nadležnih komora, rekla je Turina Đurić.
Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da su se za vrijeme dok je na čelu Ministarstva bio Darko Milinović (HDZ) donosile protuustavne odluke.
– Primjer je i Zakon o zdravstvenoj zaštiti čije je odredbe ukinuo Ustavni sud. Nažalost ovo je očiti primjer da ne samo da se nije radilo sukladno struci i znanstvenim spoznajama, nego da se u prethodnom razdoblju radilo i protuustavno, rekao je Ostojić.