Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Marino Goleš bori se za svjetsku WBF titulu

Autor: Viktor Bogut

30.05.2013. 22:00
Marino Goleš bori se za svjetsku WBF titulu

Foto: Vedran SITNICA



Sve je ovo došlo nenadano za mene. Ja sam doduše trebao boksati na toj priredbi, no jednu od uvodnih borbi. Kako se jedan boksač koji je trebao nastupiti u glavnoj borbi ozlijedio, pripala mi je čast da se borim za vrlo vrijedan pojas


Zadarski boksač Marino Goleš nenadano je dobio priliku karijere. Naime, u subotu će se u Ljubuškom boriti za svjetsku titulu WBF federacije, jedne od pet najjačih boksačkih federacija u kojoj je prvak bio superteškoj kategoriji bio Evender Holyfield.
– Sve je ovo došlo nenadano za mene. Ja sam doduše trebao boksati na toj priredbi, no jednu od uvodnih borbi. Kako se jedan boksač koji je trebao nastupiti u glavnoj borbi ozlijedio, meni je pripala čast da se borim za vrlo vrijedan pojas. Malo sam se dvoumio, jer sam sedam dana prije borbe dobio tu ponudu, ali sam u konačnici prihvatio jer nemam što izgubiti. Tko zna kada ću opet dobiti jednu ovakvu priliku – kazao je Goleš koji je prije godinu dana već bio u igri za jednu od važnih borbi.
Imao je lijepi niz pobjeda u jakim mečevima i samo se čekala prigoda za jednu ovakvu borbu. No ona se dogodila iznenađujuće baš sada, a protivnik mu neće biti nimalo lagan zalogaj. Steven Hereliu je 2010. godine osvojio titulu svjetskog WBA prvaka. U profesionalnoj karijeri ima 21 pobjedu i tri poraza. Radi se o vrlo poznatom u superkvalitetnom borcu i s njim će će Goleš u svojoj teško “cruiser” kategoriji boriti za vrijedan pojas.
– Radi se o odličnom borcu, ali ne želim mu priznati da je favorit. Što se mene tiče ja sam uvijek favorit. Bez straha idem u tu borbu i vjerujem u sebe.
Ono što bi mogla biti otežavajuća okolnost za Zadranina je to što je borba za WBF titulu predviđena za 12 rundi, a Goleš se spremao za meč koji bi trajao 6-8 rundi.
– Mnogo se teže boriti u 12 rundi i ja u globalu redovito završavam svoje mečeve u prvih šest rundi, jer sam takav tip borca. Na isti način ću pokušati i uraditi sada.