Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nazor: Od početka se vidjelo da to nije bio naš dan

Autor: Roman Morović

30.05.2013. 22:00
Nazor: Od početka se vidjelo da to nije bio naš dan

Foto: PIXSELL



Nakon poraza 84:68 u utakmici, u kojoj njegova momčad nijednom nije bila u vodstvu, a od sredine prve četvrtine nije prišla bliže od dva napada zaostatka i to samo u jednom trenutku krajem druge dionice, Ante Nazor realno je komentirao:
– Čestitam Ciboni, koja je zasluženo pobijedila, jer je kontrolirala susret od samog početka. Nama je evidentno nedostajalo tečnosti u igri. Dobro su razbijali naše sisteme u napadu, a vanjski šut nas nije išao da bismo mogli parirati Ciboni u ovoj utakmici. Ima tu još detalja i određenih obrambenih odgovornosti, koje nismo ispoštovali, zbog čega sam malo ljut. Ali od početka se vidjelo da to nije bio naš dan i moramo se okrenuti drugoj utakmici – kazao je trener Zadra.
– Prošla utakmica s Cedevitom otišla je u našu korist zato što je Toni Prostran tempom igre natjerao cijelu momčad da pretrčava. Da smo imali koju obranu više protiv Cibone, mogli bismo brže razvijati trčanje prema naprijed. Tu je on dosta ispred Thornea, koji je drugi tip igrača. Lopta ide dosta tečnije kada je Prostran u igri i pozicijski i tranzicijski, dok je Thorne stabilniji u vanjskom šutu i poziciji.
Novinare je zanimalo i koliko Nazoru predstavlja problem pravilo da na terenu u isto vrijeme smiju biti samo dva stranca, dakle ne može izvesti petorku sa Thorneom, Travisom i Nurkićem.
– Obično zbog defanzive ne počinjem sa Travisom. Onda pripremam kada će ući, a ako mi Kaštropil u međuvremenu ne reagira dobro, imam veliki problem u rotaciji. Ali što je tu je, treba se s tim nositi.
Uoči druge utakmice, sutra (20 sati) u dvorani Krešimira Ćosića, trener Zadra ima jasnu viziju.
– Sigurno ćemo igrati kud i kamo bolje nego u Zagrebu. Imamo naše šanse i to puno veće – za kraj će Nazor.