Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

“Strancima nismo javljali da ne dolaze u Biograd na Moru”

30.05.2017. 22:00
“Strancima nismo javljali da ne dolaze u Biograd na Moru”


Sukladno Zakonu o medijima, zahtjevamo objavu demantija na članak objavljen u Zadarskom listu dana 29. svibnja 2017. pod naslovom: “Weber: Sve su to osobni interesi povezani sa zaradom”, prenesenom i na Vašim elektroničkim medijskim kanalima, kojim se brojnim neistinama u negativan kontekst stavlja udruga Vespa klub Hrvatska.
1. Na naslovnoj stranici vašega lista objavljen je naslov “Zagrebački klub vlasnika Vespi strancima javljao da ne dolaze u Biograd”.
Neistina je da smo “strancima javljali da ne dolaze”, pogotovo ne u Biograd na Moru uz koji nas vežu samo lijepa sjećanja na uspješan susret Vespa World Days 2015. u našoj organizaciji.
Vespa klub Hrvatska, kao jedini priznat nacionalni klub od strane Svjetskog Vespa kluba, uz pridružene lokalne Vespa klubove jedini je ovlašten nositi ime Vespa kluba te pod tim imenom i uz odobrenje Svjetskog Vespa kluba organizirati susrete s nazivima “Euro Vespa” i “Vespa World Days”. Shodno tome te kako bismo izbjegli pravne posljedice, svim našim članovima i prijateljima vespašima iz čitavog svijeta bili smo dužni objaviti kako nismo organizatori susreta na koji se članak odnosi te da s njim nemamo nikakve veze.
2. Naslov članka: “Weber: sve su to osobni interesi povezani sa zaradom” eklatantan je primjer klevete. U organizaciji Svjetskih dana Vespe 2015, nismo tražili ni sponzorstvo ni naknade lokalnih tvrtki i ugostiteljskih obrta, što je bio slučaj u primjeru predmetne manifestacije, obzirom na poziv koji posjedujemo.
3. Podnaslov članka: “VK Hrvatske, osim što je bojkotirao ovu manifestaciju ljubitelja vespi već je i vespašima iz Hrvatske i Europe preporučio da ne dolaze u Biograd, u jedan od najljepših gradova na Mediteranu. Da nije istinito, bilo bi smiješno, kazao je Mišo Jokić, glasnogovornik.”
Neistinita i tragikomična je tvrdnja Miše Jokića, navodnog glasnogovornika, da bi Vespa klub Hrvatska nakon što je u Biograd na Moru 2015. godine dovela 5000 Vespi i gotovo 7500 posjetitelja preporučivala ljudima neodlazak u taj biser Mediterana. Višestruko i bez posebnog povoda, putem svojih službenih kanala komunikacije pozivali smo Vespaše da posjete Biograd i nakon susreta Vespa World Days 2015.
1. U tekstu članka navedeno je: “Prvi Euro Vespa festival 2017. održan proteklog vikenda u Biogradu na Moru u organizaciji ovdašnjeg Vespa kluba Dalmatia umjesto da bude najveće ovogodišnje okupljalište ljubitelja vespi u regiji protekao u bojkotu krovne hrvatske udruge Nacionalnog saveza udruga i vespista Vespa klub Hrvatske što je rezultiralo malim odazivom vespaša.”
Neistina je i očiti propust autora teksta, namjeran ili ne, da je tzv. “Nacionalni savez udruga i vespista Vespa klub Hrvatske” krovna hrvatska udruga nego je riječ o, od strane Svjetskog Vespa kluba, nepriznatom kvazisavezu, ujedno i suorganizatoru tzv. “Euro Vespa festivala 2017.” Autor teksta, pritom očito misleći na našu Udrugu, neistinito dalje navodi da je naš tzv. “bojkot” rezultirao malim odazivom dok je očito da organizator, lažno se predstavljajući kao organizator Svjetskih dana Vespe 2015. nije uspio u namjeri da lažnim predstavljanjem privuče tisuće vespaša.
Moramo demantirati i dogradonačelnika gospodina Marijana Stopfera koji u prilogu članka navodi kako su “Ljudi manifestaciju odradili s puno ljubavi, ali su od prvog dana, nažalost, naišli na miniranje projekta od strane VK Hrvatska.” Naime, opetovano smo gospodina Stopfera obavještavali, o čemu posjedujemo i pisane dokaze, o našoj nemogućnosti podržavanja tzv. “Euro Vespa festivala 2017.” iz razloga pravne prirode uz molbe da spriječi održavanje susreta ali se na to oglušio.
Na kraju, još jedno: referirali smo se na tzv. “Euro Vespa festival 2017.” u objavi na našim službenim stranicama www.vespaclubcroatia.com koju je autor teksta očito pročitao jer je jedan dio citirao te gdje je sve jasno obrazloženo. Umjesto iznošenja činjenica navedenih u našoj objavi, odlučio se na iznošenje neistina pogodujući drugoj strani. Našu internetsku stranicu očito je dobro proučio jer je cijela rečenica iz našeg uvodnog teksta prepisana i kao navodna izjava Branimira Strpića, predsjednika Vespa kluba Dalmatia.
S poštovanjem,
U ime Vespa kluba Hrvatska Rafael Čuljak, mag. ing. stroj.
Predsjednik Kluba