Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hajduk izgubio u uzvratnoj utakmici od Uskoka, tri minute nedostajalo do Treće lige

31.05.2018. 15:00
Hajduk izgubio u uzvratnoj utakmici od Uskoka, tri minute nedostajalo do Treće lige


Hajduk je imao Treću ligu sve do 87. minute i cijela Pridraga je bila spremna za veliko slavlje, ali Uskok je u završnici uspio sav trud i bolju igru domaćina okrenuti na svoj mlin. Iako je Hajduk imao vodstvo 1:0 na poluvremenu, a zapucali su i penal na otvaranju u 4. minuti Klišani su u 180 minuta igre konačnim rezultatom 4:3 ostvarili plasman u viši rang.
A počelo je kao iz snova za Hajduk jer je Zubčić u prvom naletu Pridražana u 4. minuti odličnom prizemnom loptom ubacio u kazneni prostor Klišana gdje je natrčao Mile Klapan te dotaknuo loptu prije vratara Uskoka Duvnjaka koji ga nakon toga i ruši. Sudac Dugandžić nije puno razmišljao te je pokazao na bijelu točku. Očekivalo se rano vodstvo na pridraškom igralištu, no Gorana Burčula je izvrsno pročitao gostujući vratar Duvnjak bacivši se u donji lijevi kut te je tako propala velika prilika za domaće nogometaše. Taj promašeni penal kao da je zaledio Hajdukovce, a inicijativu su preuzeli gosti.
U 9. minuti Uskoci su opasno zaprijetili. Ivan Glavina je oštro centrirao s lijeve strane, a Maretić je glavom neometan u petercu pucao preko gola. U 25. minuti ponovno je Maretić mogao zabiti, ali nije dobro zahvatio asistenciju Stipe Vrdoljaka. Njegov oštar udarac s vrha šesnaesterca je otišao preko gola. Nastavili su navaljivati Klišani na gol domaćih i činilo se da će naplatiti tu premoć, no u 39. minuti Pridražani su iz prave engleske akcije došli do vodstva. Ispucao je Pedić sa svog gola loptu na Burčula koji se nalazio na 20 metara od gola Uskoka. Na trenutak mu je Duvnjak odbio loptu na desnu stranu odakle je uporni Burčul ubacio na drugu stativu gdje je dotrčao Klapan i zakucao loptu u prazan gol Uskoka. Eksplodirala je tribina na igralištu Mile Čuline, a utrčali su i svi igrači s klupe Hajduka na teren kako bi proslavili gol koji im je u tom trenutku garantirao prolaz u viši rang.
Drugo poluvrijeme počelo je žestoko i mogao je Hajduk riješiti sve dileme odmah na otvaranju, ali je Klapan zapucao veliku priliku. Izašao je oči u oči s Duvnjakom, no vratar Uskoka ga je nadmudrio.
I onda je uslijedila kazna na drugoj strani. U 50. minuti Klišani su izjednačili preko svog najagilnijeg igrača Maretića. Iz treće svoje prilike u utakmici uspio je plasiranim udarcem u donji lijevi kut prevariti Pedića.
Imali su u 68. minuti gosti priliku i za vodstvo, ali njihov kapetan Ivan Glavina pucao je nakon kornera glavom pored gola Hajduka. Morali su Klišani krenuti na sve ili ništa u posljednjih 10 minuta što je otvorilo prostor za kontranapade Pridražana. U jednom takvom u 82. minuti sudac Dugandžić je oštetio Hajduk ne sviravši očiti jedanaesterac nakon što je Radić srušio Zubčića na deset metara od svog gola. Pokazalo se ta pogreška glavnog suca kobnom jer je Uskok u 87. šokirao Pridragu drugim pogotkom u mreži Pedića. Grešku obrane Hajduka spretno je iskoristio gostujući napadač Stipe Vrdoljak koji nije propustio matirati Pedića nakon poklona Pridražana. U sudačkoj nadoknadi nije više bilo vremena za promjenu rezultata te su Klišani sa svojim navijačima mogli početi sa slavljem, a Hajdukovcima ostaje utjeha da su dali sve od sebe i pokazali da je iza njih vrlo uspješna sezona.
HAJDUK 1 (1)
USKOK 2 (0)
PRIDRAGA – Igralište Mile Čulina. Gledatelja: 600. Sudac: Josip Dugandžić (Komin); Pomoćnici: Gulin Neven i Miho Trković. Strijelci: 1:0 Klapan 39', 1:1 Maretić 50', 1:2 S. Vrdoljak 87'.
HAJDUK: A. Pedić, Narančić (Zekan 88'), J. Pedić (Čulina 55'), Žilić, Buljat, Zubčić, Remšak, G. Burčul, Brkić, Klapan (M. Pedić 66'), R. Burčul, trener Kristijan Tuta.
USKOK: Duvnjak, M. Vučemilović, Stanković(Balajić 89'), D. Vučemilović, Radić, I. Glavina, Z. Glavina (Uvodić 46'), Maretić, S. Vrdoljak, Ćaleta (Balić 64'), D. Vrdoljak, trener Jerko Radić.