Zadarski komorni orkestar prvi puta u crkvi sv. Nikole

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ciklus ZKO
U veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole održat će se koncert Zadarskog komornog orkestara sa solistom Boštjanom Lipovšekom pod vodstvom dirigenta Aleksandra Kalajdžića
Dario NAJVRO
Aleksandar Kalajdžić

U ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 20 sati u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole održat će se koncert Zadarskog komornog orkestara sa solistom Boštjanom Lipovšekom pod vodstvom dirigenta Aleksandra Kalajdžića.

Boštjan Lipovšek ove Sezone gost je u koncertnoj pretplati, ali i u ciklusu Zadarskog komornog orkestra. Taj vrsni hornist bio je gost gotovo u svim većim produkcijama Orkestra posljednjih nekoliko godina, osobito u izvedbama Beethovenovih simfonija u Katedrali.

Ovaj put pod čvrstom dirigentskom rukom Aleksandra Kalajdžića, hrvatskoga umjetnika sa stalnom adresom u Njemačkoj, Lipovšek će zablistati u solističkoj ulozi u izvedbi dvaju djela: Koncerta za rog i gudače Georga Philippa Telemanna i Reverie za isti sastav Aleksandra Glazunova.

Ovaj koncert ujedno je i prvi nastup Zadarskog komornog orkestra u crkvi sv. Nikole, akustički skladnom prostoru sasvim jedinstvene kulise u kojem će zadarski gudači izvesti i Concerto grosso op. 6 br. 4 u D-duru Arcangela Corellija i Simfoniju br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna. Ulaznice se prodqaju po cijeni od 50 i 40 kn.(

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno