Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zamislite kako ćete poboljšati kvalitetu svoga života sa samo jednom brusketom dnevno

31.05.2018. 09:44
Zamislite kako ćete poboljšati kvalitetu svoga života  sa samo jednom brusketom dnevno


NAŠI DRAGI NOGOMETNI PLAĆENICI
Da naši mediji obožavaju naše igrače koji igraju u skupim nogometnim klubovima nije nepoznato, a pri nedavnom finalu najbogat… pardon, najboljih klubova u finalu Lige prvaka, čak su bili i umjereni i nisu doživljavali višestruke orgazme svaki put kada bi Modrić ili Lovren dotakli loptu, a što im je inače običaj. Ne, bili su sasvim umjereni, iako se dalo naslutiti da je osvojen Kup lige prvaka za Real, taj prebogat i prebezobrazan klub politički stvoren i podržavan kako financijski tako i po pitanju sudačke organizacije koja im cijelo vrijeme ide na ruku /nogu/, u stvari i uspjeh za hrvatski nogomet. A NIJE!!! Uspjeh za hrvatski nogomet će biti onda kada svi ti naši prebogati igrači iz prebogatih europskih klubova konačno počnu uspješno igrati i za naš nacionalni tim, a ne da stalno ispadamo u prvom krugu. Znam ja momci da se to toliko ne plaća, ali reprezentacija u kojoj ima toliko domoljublja ipak bi morala s ovako kvalitetnim igračima proći bar prvi krug na svjetskom prvenstvu. Inače… Uzalud vam trud svirači.


BEZ IVANE I LORETE VIŠE NEMA SMISLA GLEDATI?
Neki čitatelji ove ugledne kolumne ozbiljno su mi zamjerili zbog izostanka, inače prilično redovitih, komentara na popularni show "3,2,1 kuhaj!". Komentara više nema, jer u konkurenciji više nema naših simpatičnih Zadranki Ivane i Lorete. Ne samo da su jako simpatične, već su i u svojim komentarima bile izrazito korektne u odnosu na konkurenciju, a u krajnjem slučaju, ni njihova jela nisu izgledala kao nešto što ne bi trebalo ući u finale. S druge strane Nikkollina i Ottto su u početku bili simpatični, ali iz emisije u emisiju pokazuju i neke svoje tamnije karakterne strane i zato mi nije drago što su Zadranke ispale, a oni ostali. Ipak, naše su cure same krive jer je izbor deserta uistinu bio loš, što im je lijepo komentirao i sam Mate, trenutno najkorektniji član žirija – „nisu oni pobijedili, nego su one izgubile“. S druge strane, Pažanin koji mi je u početku bio simpatičan, posve je otvoreno počeo pokazivati averziju koju ima prema Dalmatincima, a pogotovo prema Ivani i Loreti, jer upravo je nevjerojatno da za isto jelo Špiček daje 7 bodova, a Pažanin 4, ali, što je tu je, a pripametni urednici s RTL-a neka i dalje ovaj, jedini zanimljivi svoj proizvod, stavljaju u sve kasnije termine, tako da ih nitko više i ne gleda. 23 sata su prerano za kulinarski show. Najbolje je vrijeme negdje oko 3 ujutro. Bože sačuvaj kakva nelogika i urednička kratkovidnost.


NAJGORA REKLAMA U POSLJEDNJE VRIJEME
Nekada davno, dok sam bio mlad i poletan, svakih par mjeseci izvan ove kolumne napisao bih članak na dvije stranice u kojem bih komentirao propagandni program, tj. reklame, koje su, kako vrijeme prolazi, sve gluplje i gluplje bile. E , onda je moja psihijatrica to strogo zabranila, jer, ionako sam lud, a gledajući te reklame postajem i neuračunljiv pa je bolje ne riskirati. I tako su prošle godine, reklame više ne gledam, osim ako ne upadne neka onako iz vedra neba. A ta reklama iz vedra neba je ona za bruskete. Zbilja mi nije jasno kolika je zarada na tim preslanim dvopekićima kada se izdvaja toliki novac za reklamiranje, ali očigledno ima dobro ide.
Stvar je dakle sljedeća. On je mlad i lijep čovjek koji je opterećen poslom, u brzini ne gricne ponuđene bruskete i sve mu pođe naopako. Šef mu da otkaz i sve ide nizbrdo. Ali, u reklami se može vrijeme i vratiti unazad pa on ipak uzme tu brusketu, šef se malo našali s njim i kaže mu da je unaprijeđen i tada slijedi ono najbolje, vrijedno razbijanja televizora i odlaženja u neistražene prašume Amazone gdje nema struje, televizora niti ovakvih reklama… Nakon što mu je šef rekao da je unaprijeđen, odjednom se u kadru stvori i prekrasna ljepotica koja mu se zamamno smiješi spremna da istog momenta s njim ode u krevet i diskretno mu migom pokazuje nešto lijevo od sebe na što se kamera brzo prebacuje pa vidimo novi, skup i lijep auto koji valjda ide uz unaprjeđenje, lijepu djevojku i, naravno, uz bruskete. Zamislite kako ćete poboljšati kvalitetu svoga života sa samo jednom brusketom dnevno. Bljak.